“Kalbinde Merhamet Olmayanın Akibetinde Cennet Olmaz.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Kalbinde Merhamet Olmayanın Akıbetinde Cennet Olmaz.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Eşref-i mahlukatın en şereflisi olarak yaratılmış olan insanoğludur. İnsanı diğer canlılardan ayrı kılan en üstün özelliği ise akıldır. Akıldan sonra gelen en önemli özelliği ise onun vicdan ve merhamete sahip olup olmadığıdır.


Merhamet çok masum olduğu için her kalbe misafir olamıyor ne yazık ki. Kimi insanlara ne kadar iyilik ederseniz edin, onun zor gününde yanında olursanız olun siz aynı kötü duruma düştüğünüzde o kişinin içinde zerre kadar merhamet yoksa, yardım etme duygusu yoksa işte o kişinin akıbeti yani sonu cennet olmaz. Cennet merhametli insanların, vicdanlı insanların yeridir. Merhametli insanlar doğadaki her şeye saygılı olan, Allah’ın yarattığı her türlü canlıyı sevmeye çalışan ve insan olan kimsedir. Öyle insanlar vardır ki bencillikle yaşamlarını yoğurmuşlar ve hep bana hep bana diyerek ruhunu paraya satmış, ruhunu merhametsizliğe teslim etmiş kimselerdir bu kimseler. İşte böyle kimselerin yeri güzelliklerin olduğu yer olamaz.


 Bir hayvana eziyet eden, bir çocuğa, bir yaşlıya eziyet eden merhametsiz kimselerin yeri bataklıktır. Allah böyle kimselerin eline düşürmesin ve geleceğimizi böyle kimselerin ellerinde şekillendirmesin. Kalbinde merhamet olmayan bu kimselerden bizleri uzak eylesin ya da bu kimseleri Allah ıslah eylesin.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme