İçinde Atatürk ve Cumhuriyet Kelimeleri Olan Bir Hikaye Yazınız

  İçinde Atatürk ve Cumhuriyet Kelimeleri Olan Bir Hikaye Yazınız.

 


Kurtuluş Savaşı başlamış, Anadolu’nun kahraman kadınları da bu savaşa katılmak için canla başla çalışıyordu. Kimi evinde ekmek yapıyor, kimi askerlere çorap ve kazak örüyor, kimi de askerlere sıcak çorba yapıp bunları çocukları ile cepheye yollamaya çalışıyordu. Bu çalışanlardan biri de Anadolu’nun ücra bir köşesinde hayatını sürdürmeye çalışan, babası ile birlikte yaşayan, eşini Çanakkale Cephesi’nde kaybetmiş olan Halime Anaydı. Halime Ana üç çocuğu ile birlikte kalmış, babasına bakıyor bir yandan da ülkesinin kurtulması için elinden gelen her türlü işi ediyordu.

 Vatanını seviyordu, vatan aşkı ile yanıyordu Halime Ananın içi. Savaşlar devam ediyor, düşman askerleri ve bizim kahraman Mehmetçiklerimiz Mustafa Kemal önderliğinde cepheden cepheye koşuyor, aç kalıyor, susuz kalıyor ama vatansız kalmıyordu. Günler geçti, aylar geçti, yıllar geçti ve Allah’a şükürler olsun ki vatan düşman işgalinden kurtuldu. Halime Ananın iki çocuğu da bu savaşta şehit olmuş, vatan sevgisi için Hakk’a yürümüşlerdi. Bağımsızlık elden gitmemiş, ülke huzura kavuşmuştu. O sıralarda Mustafa Kemal Halime Ananın yaşadığı köyü de ziyaret etmiş ve onun iki çocuğunun şehit olduğunu duyunca Halime Ananın elini öpmüştü. Halime Ana da Mustafa Kemal’e kendi elleri ile yaptığı ayrandan ikram etmişti. Mustafa Kemal onunla sohbet etmiş ve bağımsızlık ilan edildi ve artık ülke yönetiminde de yenilikler gerekecek demişti.

Halime Ana da o yeniliklerin ne olduğunu sormuş Mustafa Kemal zamanı gelince Cumhuriyeti ilan edeceğiz, halk yönetime egemen olacak diyerek Halime Anaya cumhuriyet yönetimi hakkında bilgi vermişti. Halime Ana da buna mutlu olmuş ve yürü be Mustafa Kemal’im arkanda Anadolu'nun yiğit kadınları var diyerek onu desteklemişti. Ülke kurtulduktan sonra zamanı gelince cumhuriyet ilan edildi. Mustafa Kemal Halime Anayı unutmamıştı. Onu da Ankara’ya getirterek ona çocukları şehit oldu diye ve askerlere savaş yıllarında yemek yolladı diye şeref madalyası verdi. Halime Ana  Mustafa Kemal’e dönerek bu ödülü çocuklarım adına , ülkem adına alıyorum, yaşasın vatanımız, yaşasın bağımsızlık ve cumhuriyet diyerek gözleri doldu. Bağımsız olmuştu vatan toprakları, halk egemen olmuştu yönetime ve cumhuriyet vardı artık ülkede.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme