Tebessüm Etmenin İnsan İlişkileri Üzerindeki Etkisi Konulu Kompozisyon

 Tebessüm Etmenin İnsan İlişkileri Üzerindeki Etkisi Konulu Kompozisyon


 

İnsanı güzelleştiren, insanın gözlerinin sevgi dolu bakmasını sağlayan ve insanı güzel yapan en önemli şey tebessüm etmektir. Tebessüm etmekle çok daha güzel görünür insan ama tebessüm eğer içten ve anlamlı bir şekilde yapılıyorsa. Çevremizde sevdiğimiz insanlar da genelde tebessümü elden bırakmayan, her gelip geçtiğinde selam veren ve içinde insan sevgisi, hayvan sevgisi olan bu kimseler tebessümü asla elden bırakmazlar. Çünkü tebessüm ettiği sürece mutlu olurlar ve içindeki mutluluğu başka insanlara da yansıtmak isterler. Böyle insanlar mutsuz ve morali bozuk olan bir insanı da iyi yapabilir, kişiye duygusal olarak da müthiş fayda sağlarlar.

Kimi insanlar da vardır ki bunlar yapıları gereği tebessüm etmezler ve kalpten severler. İşte böyle kimseleri de o kötüdür diye nitelendiremeyiz ama böyle insanların da kendilerini değiştirmek için ufak bir tebessüm etmelerinde sakınca olmayacaktır. Yeter ki içten bir tebessüm etmek için birazcık kendilerini değiştirmeye çalışsınlar. Tebessüm etmenin insan ilişkilerine çok önemli katkıları vardır. Bir kere insanlar arasında sevgi ve saygı çoğalır.  Yardımlaşma ve dayanışma artar. İnsana insan olduğunun duygusu o güzel bakan gözler ve güzel gülen mimikler ile insan olduğunu çok güzel bir şekilde hissettirir ve kişi kendini değerli ve mutlu hisseder.

 İnsanlar arasındaki soğukluğu gider ve güven ortamı oluşur. Ben değil biz anlayışı içinde hareket eden bireyler ortaya çıkar. Kişiler arasında beden ve ruh sağlığı da tebessüm sayesinde artar.  Arkadaşlık, komşuluk, dostluk ve aile bağları daha güçlü olur ve birlikte geçecek olan güzel yılların temelini de tebessüm sayesinde atmış oluruz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme