“Ulaşmak İstedikleri Hedefleri Olmayanlar Çalışmaktan Zevk Alamazlar.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

“Ulaşmak İstedikleri Hedefleri Olmayanlar Çalışmaktan Zevk Alamazlar.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

Ulaşmak istedikleri hedefleri olmayan insanlar  kurumuş ve hiçbir fayda sağlamayan ağaca benzerler. Böyle kimselerin kendisine faydası olmaz, ailesine ve çevresine de faydası olmaz. Hedefi olmayan insanların hayattan alacakları bir zevki de olmaz. Hedefi olmayan bireyler çalışmayı sevmedikleri için onlar hazır yiyiciliği severler. Hazır yiyen insanlara bakan kimseler de onlara hizmet etmekten bıkarlar ve böyle kimseler en sonunda yalnız kalırlar. Çalışmak tembel insanlara zulüm gibi gelir. Böyle tembellerle uğraşmak da insanı yorar.




  Tembel insanlar çalışmaktan zevk almasalar da kendi geçimlerini sağlayabilmek için mecburen bir işe girmek için uğraşırlar. İşlerini de iyi yapmadığı zaman o işten kovulurlar. İnsanın hayata gelme amacı çalışmak ve üretmek olmalıdır. Araştırmak, merak etmek kişinin en önemli özelliği olmalıdır. İnsanlığa fayda sağlayacak işler yapmak, buluşlar yapmak kişiyi ve toplumu heyecanlandıran başarılı işlere imza atmak gerekir. İnsan ancak çalışmak ile bir bütün olur. Çalıştığımız zaman hayallerimiz olur, umutlarımız olur e hayatın anlamı bile bize bir farklı gelir.


Çalışmanın olmadığı yerde ise  yıkık dökük bir harabeye döneriz. Bir zaman sonra bildiğimiz en basit şeyleri bile unutup kendimizi toplumdan da soyutlamış oluruz. Bunun sonucu da üzüntü, huzursuzluk ve psikolojik sorunlar olur. Onun için zihnimizi ve  bedenimizi yoran bir işle mutlaka meşgul olmalıyız ve çalışmanın verdiği tadı çalışarak çıkarmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme