Hiçbir Başarımı Tesadüfe Borçlu Değilim, Buluşlarım Da Tesadüfen Değil, Çalışmalarımın Eseridir.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 Hiçbir Başarımı Tesadüfe Borçlu Değilim, Buluşlarım Da Tesadüfen Değil, Çalışmalarımın Eseridir.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

İnsan doğuştan üstün zekaya sahip olabilir. Ya da normal zekaya sahip olabilir. Ya da zeka geriliği olabilir. Her insan farklı bir zeka kapasitesi ile dünyaya gelir. Bu da normaldir. Çünkü herkes aynı genden  dünyaya gelmez. Onun için de her birey farklıdır. İnsanların zekaları farklı olduğu gibi başarıları da başarısızlıkları da birbirinden farklıdır. Hiçbir başarı ise rast gele olmamıştır. Tüm başarıların ana noktası çalışmaktan geçer.


 Siz ne kadar zeki olursanız olun , elinize alıp bir kitap okumuyorsanız, alanınızda en iyi olmak için mücadele etmiyor ve insanlığa faydalı işler yapmıyorsanız o zekiliğin de size ve topluma hiçbir katkısı olmayacaktır. Tüm başarılar, buluşlar çalışmanın sayesinde ortaya çıkar. Dünyada çok sayıda buluş yapmış olan bilim insanlarına  örnek vermek gerekirse  Arşimet , Edison, Graham Bell , Galileo  ve daha binlerce bilim insanı başarılarını çalışmalarına borçludur. 


Bu insanlar hiç yılmadan azimle çalışmaya devam etmişler, yapamıyorum pes ediyorum dememişler  ve yapana kadar emek etmişler, alın teri dökmüşler ve en sonunda da istedikleri buluşları gerçekleştirmişlerdir.  Hiçbir başarımı tesadüfe borçlu değilim, buluşlarım da tesadüfen değil, çalışmalarımın eseri diyen ünlü bilim insanı Thomas Edison çalışmanın ne denli güzel sonuçlar getireceğini tüm dünyaya yaptığı buluşla ile ispatlamıştır. Onun için de her zaman çalışmalıyız ve oturduğumuz yerden sadece konuşarak boş sözler etmemeliyiz. 


Çocuklarımıza küçük yaştan itibaren deney ve gözlem yapma yeteneği kazandırmalı, onların merak ettiği, ilgi duyduğu konularda onlara yol gösteren olmalıyız ve meraklarını, sorgulamalarını destekleyerek her zaman onların yanında olmalıyız. Benim çocuğum yapamaz, onda matematik zekası yok, fizik zekası yok gibi kalıplaşmış yargılar içine girerek çocuklarımızın öğrenme isteklerini yok etmemeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme