Sağlıklı Olmak İçin Neler Yapıyorsunuz Açıklayınız?

 Sağlıklı Olmak İçin Neler Yapıyorsunuz Açıklayınız?

Sağlıklı olmak için, güne erken başlıyorum. Sabah erkenden kalkıp elimi, yüzümü yıkayıp aç karnına bir bardak suyumu içiyorum. Daha sonra hikaye kitabımdan biraz okuduktan sonra annemin hazırladığı kahvaltıyı yapıyorum. Sağlıklı olmak için sabah kahvaltısı benim için olmazsa olmazlardandır. Kahvaltıda ölçülü olarak yumurta, peynir , zeytin tüketiyorum. Yanında mutlak salata yapılmış oluyor ve ondan da tüketiyorum. İki tane cevizimi yiyorum.


 Sağlığım için kızartılmış her türlü ürün ve pakete girmiş hazır olan gıdalardan uzak durmaya çalışıyorum ama arada sırada sağlık için iyi olmasa da patates kızartması yiyorum ama onu da dışardan yemiyorum. Ailemin hazırladığını tüketiyorum. Sağlıklı olmak için hafta sonları arkadaşlarımla birlikte yürüyüşe çıkıyoruz, kapımızın önünde maç yapıyoruz, voleybol oynuyoruz. Terliyken kesinlikle su içmiyorum. Duşumu aldıktan sonra suyumu da istediğim kadar ılık ılık içiyorum. Her gün olmasa da arada sırada süt tüketiyorum, günde bir su bardağı kadar yoğurt tüketmeye çalışıyorum. 


Sağlıklı olmak için sadece yeme içmeye değil mutlu olmaya da dikkat ediyorum. Her şeyi stres etmemeye çalışıyorum elimden geldiği kadar. Stres etmek de sağlığımızı bozabilir ve bizde çeşitli psikolojik rahatsızlıklara neden olabilir. Onun için elimden geldiği kadar mutlu olmaya ve güzel düşünmeye alışıyorum. Sorumluluklarımı yerine getirdiğim zaman, sporumu yaptığım zaman hayata karşı daha güçlü oluyorum ve daha huzurlu oluyorum.  Alkol, sigara ve daha bir çok kötü alışkanlıklardan uzak duruyorum.


 Evde ara sıra egzersizler yapıyorum. Beynimi aktif tutmaya çalışıyorum ve bunun için de çok kitap okuyorum ve yeni şeyler öğrenmek beni mutlu ediyor. Bol bol su tüketiyorum, ölçülü denecek şekilde sebze ve meyve yiyorum , düzenli uyuyorum, Güneş’te fazla kalmamaya dikkat ediyorum.  Aşılarımı zamanında yaptırıyorum, stresle başa çıkmayı öğreniyorum vb. Arada sırada insan olduğumuz için elbette üzüldüğümüz noktalar olabiliyor ama elimden geldiği kadar bunların da üstesinden gelmeye çalışacağım.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme