“Dünyada Sigara Yasaklanmalı” Konulu Kompozisyon Yazınız.

 “Dünyada Sigara Yasaklanmalı” Konulu Kompozisyon Yazınız.

 

Sigara insan sağlığı için son derece tehlikeli ve ölümcül bir kötü alışkanlıktır. En önemli organımız olan ve nefes  alıp vermemizi sağlayan akciğerlerimiz sigara yüzünden harap olur ve sigara akciğerlerimizi tahribata uğratır. Dünyada sigara yasaklanmalıdır çünkü sigara içen insanlar sağlığından olmakta, sadece kendi sağlıklarını değil içtiği ortamdaki kişilerin sağlığını da tehlikeye atmaktadır. 


Sigara dünyada yasaklandığı zaman sigarayı üretenler de bir daha bu işi yapamazlar ve satılmayan sigaralar da yok olup gider. Böyle olunca da o kimseler bir daha sigara üretemezler ve insanlar da sağlığından olmamış olur. Sigara dünyada yasaklanmadığı için insanlar onun zarar verdiğini bile bile içmeye devam etmektedir. Dertli olunduğu zaman, zorluklar ile karşılaşıldığı zaman sigara içilerek kötü düşüncelerden kurtulduğunu zanneder insan. 


Bu son derece yanlış bir düşüncedir. Burada sigara içmek insanı rahatlatmaz. Tam aksine insan kısa süreliğine dertlerini unuttuğu zanneder ama işin aslı öyle olmaz. Böyle olunca da insan hem sağlığına zarar vermiş olur hem de dertlerinden kurtulmamış olur. Sigara dünyada kesinlikle yasaklanmalıdır. Çünkü onun zararlarını say say bitiremeyiz. İşte sigaranın zararları şunlardır:


Akciğer kanseri yapar, bronşit yapar, sigara içildiği zaman pankreas kanserine yakalanma olasılığı da artar. Mide ve yemek borusunda büyük zarara neden olur. Dişleri sarartır ve dit etlerine zarar verir. İleri yaşlarda gözlerde büyük sıkıntılar oluşturur, ciltte leke yapar, gırtlak ve nefes borusunda  iltihaplanmaya neden olur, ses telleri de sigaradan nasibini alır. Kalp ve damarların görmüş olduğu yıkımdan dolayı  kalp krizi damar tıkanıklığı, tansiyon yükselmesi gibi problemler ortaya çıkmaya başlar.


 Kemiklerde kemik erimesine neden olur vücutta yorgunluk ve halsizliğe neden olur. Sigaranın daha sayamayacağız binlerce zararı vardır. İnsanları bu kadar kötülüğü olan ve onların sağlığı ile oynayan sigara dünyada elbette yasaklanmalı ve herkes de bu konuda fikir birliği içinde olmalıdır.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme