İyi İşler Başarmanın Tek Yolu Yaptığınız İşi Sevmekten Geçer.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 İyi İşler Başarmanın Tek  Yolu  Yaptığınız İşi Sevmekten Geçer.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


 

Her insanın kendine göre mesleği vardır. Kimi insanlar mesleğini kendi seçmemiş, hayat koşulları onları o mesleğe yönlendirmişken,  kimi insanlar da sevdiği mesleği yapmak için yıllarca çabalamıştır. Bu çabanın sonucunda ya sevdiği mesleğe başlamış, işler yolunda gitmediği zaman ise getirisi olan farklı bir mesleğe yönelmiştir. ” İyi işler başarmanın tek yolu yaptığınız işi sevmekten geçer.” demek  şu demektir: İnsan yaptığı işi sevmediği zaman o işten bir verim alamaz . 





Bir işi, sevmeden yapmak o işi yapan kişiyi de mutlu etmez. Böyle olduğu zamanda başarılı sonuçlar  ortaya çıkmaz. Bunun için herkes sevdiği işi yapmak için mücadele etmelidir ve sevdiği iş gerçekleşene kadar da pes etmemelidir. Örneğin;  çocukları sevmeyen, öğretmeyi, öğrenmeyi sevmeyen biri sırf puanım tuttu diye öğretmenlik yaparsa o öğretmenin ne çocuklara ne de topluma faydası olur. Oysa çocukları çok seven, eğitime ve öğretime gönül veren , öğretmenlik için hayatını bu yola koyna kimseler ise hem çocuklara, hem de içinde yaşadığı topluma, ülkeye faydalı olur. 



Öğretmenlik mesleğini seven kişi bundan büyük zevk aldığı için kolay kolay da yıpranmaz ve ruhu hep genç kalır. İşte tüm bunlardan ötürü sevdiğimiz işi en iyi şekilde yapmak için o işe gönül vermek, sevdalı olmak gerekir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme