İçinde Deyim Ve Atasözleri Olan Bir Hikaye Yazınız.

 İçinde Deyim Ve Atasözleri Olan Bir Hikaye Yazınız.


Güneşin insanı yakan o sıcak yüzü kendini yavaş yavaş bırakmış, akşam olmaya başlamıştı. Güneşin batış anında havanın çok daha güzel göründüğünü bilirsiniz. Hava hafif  hafif kızıllaşır ve kızıl rengin ve gökyüzünün mavisi ile olan renk cümbüşünü izlemek insanı farklı duygulara sürükler. Mutlu olur insan. Ben Güneşin batışını izlemeyi çok severim.  Günlerden bir gün yine Güneşin batışını izlerken abim sokağın bir ucundan göründü.  


Koşa koşa eve doğru geliyordu. Kan ter içinde kalmıştı. Futbol oynamayı çok seviyor ama terli terli de kendine dikkat etmiyordu. Eve gelir gelmez soğuk suyu kana kana içti. Annem, hasta olursun demesine aldırmadan dolaptan çıkardığı suyu bir içişte bitirdi. Daha sonra banyoya duş almaya gitmişti. Duşa gidene kadar teri çoktan soğumuştu bile.


Babamı geçen yıl ağır bir hastalıktan kaybettiğimiz için annem ve abimle bir başımıza kalmıştık. Kimsemiz kalmamıştı. Akrabalarımız da sahip çıkmıyordu bize. Allah’tan annemin mesleği vardı ve bizi de kimseye muhtaç etmemişti. Annem huzur evinde yaşlı teyzelerin bakımından sorumlu bir hizmetliydi. Maddi durumumuz çok iyi olmasa da ayağımız yorganımıza göre uzatıyorduk biz de.  Ben ise altıncı sınıfa gidiyorum. Adım Yasemen. 


Abimin adı Mithat, annemin adı ise Aybüke. Biz Muğla’da hayata tutunmaya çalışan üç kişilik bir aileyiz. Allah babamı bizden aldı ve cennette onu tekrar görecekmişiz , annem öyle söyledi. Neyse asıl konuya dönelim. Abimi anlatıyordum ya sizlere. Abim akşam ödevlerini yapar yapmaz yattı. Sabah güneşinin odamı aydınlatması ile uyandım. Abimin odasından ses geliyordu. Geceden beri onu öksürük tutmuş, onun için de sabaha kadar uyumadığını söyledi bana. Abim takır takır öksürüyordu. Sanki ciğerleri sökülürcesine. Annemi, beni dinlememişti.






 İşte şimdi boğazı ağrıyordu. Bana bakarak keşke sizi dinleseydim kardeşim dedi. Son pişmanlık fayda vermezdi artık. Hemen annemi çağırdım abime çok güzel bir limonlu, naneli çay yaptık. Abim daha sonra annemin yatığı enfes tarhana çorbasını kana içti ve yorganı da üstüne çekip uyudu. Bu defa uyandığında terlemişti, bu terlemesi onun için iyiydi. Bu defa hemen banyoya gidip duş aldı. Daha sonra tekrar yatağa gitti ve üç günün sonunda çok şükür iyileşti. Maçtan gelince de bir daha asla terliyken su içmedi.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme