Yerli Malı Haftası İle İlgili Kompozisyon

Yerli Malı İle İlgili Kompozisyon

Yerli malı demek Türk'ün malı demektir . Kendimize ait olan  yerli malı tüketmemizin ülkemize birçok faydası olur . Milli ekonomimiz gelişir  ve  bizler de ülke olarak daha  gelişmiş bir ülke oluruz .

Yerli malımızı kullanırken dikkat etmemiz gereken durumlar vardır . Öncelikle kullandığımız bir şeyi  israf etmemeliyiz , ondan tasarruf etmesini bilmeliyiz . Yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızı bilinçli olarak kullanmalı ve tutumlu olmasını bilmeliyiz . Yerli mal üreterek başka ülkelerden mal almaya mecbur kalmayız ve ülkemizin milli ekonomisine de katkı sağlamış oluruz . Ülkemizin çalışanlarına değer vermeli ve onların sattığı ürünleri almalıyız . Özentilik olsun diye başka ülkelerden bir şey almamalıyız . Örneğin ; ülkemizde buğday varken gidip de başka ülkelerden satın almalıyız . Kendi ülkemizde olan ve üretilen sebze ve meyveleri satın almalıyız , kendi yaptığımız teknolojik ürünleri satın almalıyız ki ülke olarak kalkınalım ve başka ülkelere muhtaç olmayalım . Okullarda da her yıl yerli malı özendirmek için yerli malı haftası yapılmakta olup yerli mal kullanımı özendirilmektedir . Her öğrenci okula annesinin yaptığı yöresel yiyeceklerden getirir ve diğer arkadaşları ile bunu paylaşır , böylece  paylaşma duygusu da kazanılır ve birlikte bir şeyler yapmanın güzelliğini yaşar öğrenciler .


Bütün ihtiyacımız olan yiyecekleri, giyecekleri, eşyaları ve daha sayamadığım birçok şeyi ülkemizden almalı ve yerli mal kullanımını artırarak diğer insanlarımıza da örnek olarak milli ekonomimizi daha da canlandırabiliriz ve kendi malımızın gelişmesini sağlayabiliriz. Yerli malı kullanarak Türk lirasının değerini yükselterek ve zengin bir ülke haline gelmeliyiz.

15 yorum:

  1. Çok güzel bir kompozisyon işime çok yaradı teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim işime çok yaradı 😘

    YanıtlaSil
  3. İşime yaradı 😀😀😀😀😀

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. sen neden adamların çok uğraştığı şeyi bozmak zorundasın neden cevap ver bana

      Sil
  5. öpşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

    YanıtlaSil
  6. Çok iyi işime baya yaradı kapişşş

    YanıtlaSil
  7. Yerli malı ile ilgili güzel bir örnek

    YanıtlaSil
  8. Yerli malı ile ilgili çok güzel bir örnek gerçekten çok iyi bir örnek örnek örnek örnek örnek

    YanıtlaSil
  9. Yerli malı ile ilgili çok güzel bir örnek gerçekten çok iyi bir örnek örnek örnek örnek örnek

    YanıtlaSil

Deneme