“Ağaca Çıkan Keçinin, Dala Bakan Oğlağı Olur.” Atasözü İle İlgili Hikaye Yazınız.

 “Ağaca Çıkan Keçinin, Dala Bakan Oğlağı  Olur.” Atasözü İle İlgili Hikaye Yazınız.


Valizimi günler öncesinden hazırlayıp heyecanla tatili beklemeye koyulmuştum. Dedem ve büyük annem Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde yaşıyordu. Babamın işi Bolu’da olduğu için biz orada yaşıyorduk. Babam diş hekimi, annem ise ev hanımıydı. Ayrıca iki ablam ve bir de erkek kardeşim vardı. Benim adım Gülay. Ben 10 yaşındayım.  Bu hafta içi tatile gideceğimiz günü iple çekiyordum. Neyse ki o bir hafta da çabucak geçti ve akşam erkenden uyudum. Sabah kalktığımda hava çok serindi. 


Dışarıda yağmur yağıyordu. Yağmurlu havaları fazla sevmem ama güneş açıp ortaya gökkuşağı çıkınca da mutlu olurum. Ailece kahvaltıyı yapıp Antalya yoluna koyulduk. Kendi arabamızla yola çıkmıştık. Arabada uyuyakalmıştım. Çünkü arabada benim midem bulanırdı. Babam biraz daha ileride bir yerde durmuştu. Hemen uyanıp kendime geldim. Geldik mi diye sordum. Babam ise hayır daha yolumuz çok diye gülümsedi. Annem de ona bakıp güldü.


 Daha sonra bir yol kenarında küçük bir lokantada yemek molası verdik. Oturduğumuz masanın hemen yan tarafında da bir aile vardı. Anne, baba ve iki tane de çocuk vardı. Çocuklarından biri 9, diğeri ise on iki yaşlarındaydı. Garson onlara meyve suyu ikram ediyordu. İki kardeş öndeki benim arkadaki senin diye tartışmaya başladı.


Bu arada meyve suları da  yere döküldü.  Büyük olan kardeş küçük olana salak şey hep senin yüzünden oldu dedi. Küçük olan de asıl senin yüzünden eşek oğlu eşek diye birbiri ile tartışmaya başladı. Babaları ise kıs kıs gülüyordu ve o hakaretlerden mutlu olmuş gibi bakıyordu. Anneleri iki çocuğu ayırdı ve yerlerine oturmasını söyledi. 






Babam  ise o çocukların durumuna bakarak üzüldü ve şunu dedi: “ Ağaca çıkan keçinin dala bakan oğlu olur.” Demek ki evde bu sözler konuşuluyordu ki çocuklar  da böyle kötü kelimeler kullanıyordu. Üstelik babası da bu duruma hiç aldırış etmemiş , çocukların kötü konuşmaları onu mutlu bile etmişti. Baba evde böyle konuşuyorsa çocukların da konuşması normal dedi babam. Çocuklar babayı model almıştı anlaşılan. Daha sonra yemeğimiz yiyip oradan Antalya yoluna devam ettik.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme