2021’den Beklentileriniz İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 2021’den Beklentileriniz İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

2020 yılını bitirmeye ve yeni bir yıla  girmeye çok ama çok az bir zaman kaldı. 2020 yılı dünya için genel olarak çok iyi bir yıl olarak geçmedi.  Dünyayı etkisi altına alan ve dünyayı kasıp kavuran koronavirüs ne  yazık ki  yüzlerce, binlerce hatta on binlerce can aldı ve almaya da devam ediyor.

 

Virüs hala devam etse de birçok ülkeden sevindirici aşı haberleri de gelmeye başlamıştır. En azından bunun bile olması insanlara umut vermekte ve kötü günlerin yok olacağı umudu hepimizi hayata sıkı sıkıya bağlamaktadır. Yine 2020 yılında ülkemizde çeşitli yerlerde depremler meydana geldi.  İzmir’de meydana gelen depremde de canlarımız gitti ve  bu duruma ülke olarak, ülkenin duyarlı vatandaşları olarak çok üzüldük.  Umarız 2021 yılı dünya için daha güzel ve daha hayat dolu bir yıl olur.

 

2021 yılından beklentilerim şunlardır: Koronavirüsün  dünyada yok olmasını, sıfırlanmasını  istiyorum. İnsanların doğaya   zarar vermemesini, salgınların son bulmasını arzu ediyorum. Yeni yeni salgınların çıkmamasını  istiyorum. Doğanın zarar görmediği, canlıların  zarar görmediği, kadın cinayetlerinin son bulduğu, açlıkların  olmadığı bir dünya arzu ediyorum. Ülkemizin  ekonomik, kültürel, sosyal, idari ve siyasal alanda daha çok gelişmesini ve ilerlemesini istiyorum. Daha gelişmiş bir ülke daha güçlü bir ülkem olmasını istiyorum. 




Bilim insanlarımızın kendi ülkemizde , kendi ülkelerine hizmet etmesini istiyorum. Beyin göçü veren bir ülke değil beyin göçü alan bir ülkemiz olsun istiyorum. İnsan haklarının, adaletin , hukukun üstünlüğünün, eşitliğin daim olduğu bir ülke istiyorum.  Nitelikli ve eğitimli , aydın bireylerin çoğalmasını istiyorum. Ülkemizi tehdit eden her türlü iç ve dış terör mensuplarına karşı her zaman olduğu gibi yeni yılda da milli birlik, beraberlik ve dayanışma içinde hareket edilmesini istiyorum.

 

Dünyada savaşların son bulmasını, ülkeler arasındaki çıkar kavgalarının yok olmasını istiyorum. Tüm çocukların kendi ülkelerinde özgürce, bağımsızca yaşamasını ve ailesi ile birlikte yaşamaya devam etmesini diliyorum. Yeşil alanların  çoğaldığı, apartmanların azaldığı, doğanın daha çok korunduğu  bir dünyada yaşamak istiyorum. Bu yılın bana, sevdiklerime ve iyi niyetli olan herkese şans, para, başarı, sağlık ve mutluluk getirmesini istiyorum.

2 yorum:

Deneme