Dengeli Beslenme İle İlgili Hikaye Yazınız .


Dengeli Beslenme İle İlgili Hikaye Yazınız .

Hacer ve Fatma çok iyi arkadaşlardır . İkisi de birbirini çok sever ve birbirlerinden  ayrı  okula gitmezlerdi . Çünkü onlar iki dosttu . Fatma yemeyi çok seven biriydi . Eline geçen her şeyi  yer ve bunun da bir vakti olmazdı . Gece on iki de bile ekmek, kraker, cips yerdi.Hacer ise  akşam sekizden sonra bir şey ağzına koymaz , yeterli ve dengeli beslenirdi . Çünkü Hacer  çok fazla yemenin zararlı olduğunu biliyordu .

Fatma’yı da bu konuda defalarca  uyarıyor fakat  Fatma ona bir türlü kulak asmıyordu . Yine Erzurum’un soğuğunda iki arkadaş okula gideceklerdi .  Hacer hemen kahvaltısını yapıp arkadaşını çağırmaya gitti . Fatma’nın annesi  bugün Fatma’nın okula gelemeyeceğini , çünkü hasta olduğunu söyledi . Çünkü Fatma çok fazla yemek yemekten gece boyunca uyuyamamış ve çok rahatsız olmuştu .  Annesi o gün Fatma’yı hastaneye götürdü .  Artık bu duruma son vermenin zamanı gelmişti . Yoksa sonuç kötüye gidecek ve Fatma’da çeşitli hastalıklar baş gösterecekti . Fatma o gün doktora gitti . Doktor Fatma’ya beslenme  önerilerinde bulundu, yeterli  ve dengeli beslenmesi için ona bir kağıt verdi . Fatma da her gün o kağıtta yazılanları uyguladı . Fatma yaklaşık altı ay sonra istediği kiloya kavuştu . Artık istediği kıyafetleri giyiyor, istediği gibi  hızlı koşuyordu . Arkadaşı Hacer de ona bu konuda çok destek oldu ve birlikte çok güzel vakitler geçirdiler.

Fatma bir daha asla geceleri fazla yemek yemedi ve her zaman yeterli ve dengeli besleneceğim diyerek geçmişte yaptığı hataları yapmamaya kendine söz verdi .

2 yorum:

Deneme