Sizce Oyun Oynamak Çocuklar İçin Neden Önemlidir ?


Sizce Oyun Oynamak  Çocuklar İçin  Neden Önemlidir ? 125. Sayfa Ders Türkçe 6. Sınıf

Oyun oynamak çocukların  çok yönlü gelişimlerini olumlu yönde etkilediği için önemlidir . Çocuklar  oyun oynayarak kendilerini daha çok geliştirirler . Konuşma yetenekleri artar, kendilerini  daha iyi ifade ederler . Çocuklar oyun oynayarak kendilerini başka bir role büründürür ve böylece  farklı kimliklere girebilirler . Oyun oynayan çocuk hem eğlenmiş olur, hem de yeni şeyler  öğrenmiş olur . 

Çocuk ne kadar farklı oyun oynarsa ne kadar farklı oyuncaklarla oynarsa gelişimleri de o kadar daha iyi olur . Oyun oynayan çocuğun kendine güveni daha çok olur . Çocuk böylece problem çözme ve problemlerin üstesinden gelmeyi başarır . Oyun oynayan çocuk hayal gücünü de geliştirir . Birçok becerisi gelişir .  Özellikle de el becerileri gelişir . Oyun oynayan çocuk kendisine bir dünya  yaratmış olur . Çevresini daha iyi tanımaya ve keşfetmeye başlar . Zihinsel ve dil gelişimine olumlu yönde fayda sağlanır . Oyun oynayan çocuk geleceğe  kendisini hazırlamaya başlar . Çocuklar oyun oynayarak  hayatın kurallarını  öğrenir . İşbirliğini öğrenir, paylaşmayı öğrenir . Empati kurma becerisine sahip olur . Rol yapmayı öğrenir . Başka insanlara saygı duymayı , başka insanları sevmeyi öğrenir . Bundan dolayı oyun oynamak çocuklar için çok önemlidir . Oyunun çocuklar ile ilgili önemi için şu söz unutulmamalıdır: 
'' Çocuk oyun ile büyümelidir.'' Eflatun.
* '' İnsan oyunla kendini ortaya koyar.''

Anne ve babalar da çocukları oyun oynama zevkinden mahrum bırakmamalı ve onlar ile birlikte kaliteli zaman geçirmeye özen göstermelidirler . Çocuklarımızın kendilerini mutlu hissedebilmeleri için  onların oyun oynaması sağlanmalı ve onlar aileleri tarafından oyun oynamaya teşvik edilmelidir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme