‘’ Bir Şehir İçin Yapılabilecek En Önemli, En Büyük Yatırım, Çocuklar İçin Yeterince Oyun Alanının Oluşturulmasıdır.’’ Diyen Birinin Bu Düşüncelerine Katııyor Musunuz? Açıklayınız


‘’ Bir Şehir İçin  Yapılabilecek  En Önemli, En Büyük Yatırım, Çocuklar İçin  Yeterince Oyun Alanının  Oluşturulmasıdır.’’  Diyen Birinin Bu Düşüncelerine Katııyor Musunuz? Açıklayınız. Türkçe 125. sayfa 6.sınıf

İnsan hayatı ilk önce oyunlar ile öğrenmeye başlar. Bunun temeli de çocukluğa dayanır. Bir şehir için yapılacak en büyük yatırım  çocuklar için oyun  alanlarının oluşturulmasıdır düşüncesi çok yerinde bir düşüncedir. Evet bu düşünce son derece doğru ve anlamlı bir düşüncedir . Çocuklarımız bizim geleceğimizdir .  Oyun oynamak çocuklarımızın çok yönlü gelişimini sağlar . Onların en doğal hakkıdır oyun oynamak . 

Onlar oyun oynayarak mutlu olacaklar ve geleceğe dair güzel hayaller kuracaklar ve ülkemizin gelişmesi için de  ellerinden geleni yapacaklardır . Oyundan mahrum kalan bir çocuk  mutsuz olur ve çalışmak da istemez . Bunun için çocuklarımızı doğal hayatın , doğal oyun alanlarının  içine katmalıyız . Çok sayıda onlara oyun alanları oluşturulması için  çaba sarf etmeliyiz . Bu konuda devlet yetkilerini de üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir . Onlar doğal alanlarda oynamadığı zaman , sürekli yapay oyuncaklar ile oynadığı zaman bir zaman sonra bundan sıkılacaklardır . Çünkü dışarının havasını almak , toprağa dokunmak , topraktan oyuncaklar yapmak ve üstünü kirletmek bir çocuk için inanılmaz bir mutluluk ve heyecandır .

Bize düşen de onları mutlu etmek ve onların parlayan gözlerinin sönmemesini sağlamaktır . Yani onlara doğal oyun alanları oluşturmaktır . Oyun oynayarak, oyun alanları oluşturarak çocuklara, gelecek nesillere en büyük yatırım da yapılmış olur.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme