Şehirlerde Çocukların Oyun Oynayabilecekleri Alanların Azalmasının Nedenleri Nelerdir ?


Şehirlerde  Çocukların Oyun Oynayabilecekleri Alanların Azalmasının Nedenleri Nelerdir ? 125.Sayfa 6.sınıf Türkçe

Şehir yaşamında oyun oynamak çocuklar için güç olmaktadır . Çünkü şehirlerde  oyun oynayacak yer çok azdır . Oyun alanlarının yerlerini apartman daireleri, iş yerleri, alışveriş merkezleri, güzellik salonları vb. almıştır . Dolayısıyla çocukların oyun oynayabilecekleri alanlar azalmıştır .  Ayrıca şehir yaşamında sanayi olduğu için şehir havası bir köy havası gibi temiz değildir. Köy havasının doğallığını dinginliğini ve tertemiz havasını şehirde bulamazsınız.

Dışarıya çıkan çocuk temiz havayı içine çekmek yerine zehirli havayı içine çekmektedir .  Ayrıca plansız kentleşme de doğal çevreyi tahrip etmiştir . Bu da çocukların oyun oynayacak yerlerinin azalmasına neden olmuştur . Bu konuda yetkililere büyük görevler düşmektedir . Çok katlı binalar dikme  yerine çocuklar için oyun alanları artırılmalıdır . Çocuklarımız bizim geleceğimizdir . Onların mutlu olmaları için, sağlıklı bir şekilde gelişmeleri için onlara oyun alanları açılmalıdır . Yeni yeni doğal alanlar oluşturulmalıdır .  Oyun parkları yapılmalı, bu parkların çevresi ağaçlarla yeşil alanlara dönüştürülmeli, çocukların bisiklet sürebileceği yollar yapılmalı vb.  Ticari gelir düşünülmemeli , çocukların mutluluğu düşünülmelidir . Oyun alanları sağlıksız , dar alanlara hapsedilmemelidir . Geniş alanlar açılmalıdır . Çocuklar  doğal alanda, temiz alanda, geniş alanda oyunlarını özgürce oynadığı zaman kendilerini daha iyi geliştirirler.

Sağlıklı çocukların olması, mutlu çocukların olması da mutlu nesillerin olmasını sağlar. Çocuklara yapılacak en büyük yatırım onların özgürce oynayıp koşup eğleneceği yeni oyun alanlarının yapılmasıdır. İşte tüm bunlar olduğu zaman   çocuklar sorumluluklarını da zevkle yerine getirirler ve kendileri için yapılan fedakarlıkların bilincinde olurlar.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme