İyilikseverlik İle İlgili Hikaye Yazınız.


İyilikseverlik İle İlgili Hikaye Yazınız.

Fatma Hanım çok zor günler geçiriyordu . Çünkü yeni doğum yapmış ve  ağrıları vardı . Fatma Hanım’ın iki buçuk yaşında Halime adında kızı vardı . Halime yeni doğan bebeği çok kıskanıyordu . Fatma Hanım bir yandan küçük bebekle ilgilenmeye çalışıyor, bir yandan da henüz yeni bebeğe alışmaya çalışan  ve kardeşini çok kıskanan Halime ile ilgileniyordu .

Fatma Hanım artık iki çocuğuna da bakmak zorundaydı . Çünkü ikisi de küçüktü . Fatma Hanım’ın komşusunun da iki buçuk yaşında Ali adında bir oğlu vardı . Halime ile yaşıtlardı .  Fatma Hanım’ın komşusu  Nermin  Hanım , Fatma Hanım’ın durumunu anlıyor ve ona yardım edeceği için çok mutlu oluyordu . Fatma Hanım evdeyken zil çaldı . Gelen alt kat komşusu Nermin Hanım’dı . Nermin Hanım  ile Fatma Hanım çok iyi anlaşırlardı . Nermin Hanım Fatma Hanım’a isterse eğer küçük kızı Halime’ye bakacağını söyledi . Ne de olsa benim oğlanla yaşıtlar dedi . İkisi beraber oyunlar oynarlar, sıkılmazlar dedi . Fatma Hanım da bu teklifi memnuniyetle kabul etti . Nermin Hanım çok iyiliksever olduğu için Halime ve kendi çocuğuna çok iyi baktı ve onlar ile ilgilendi .

Üstelik Fatma Hanım’dan da tek kuruş bile almadı . Çünkü o karşılıksız bakmayı istiyordu. Fatma Hanım bu zor günlerinde kendisine yardım eden Nermin Hanım’ın iyiliğini asla unutmadı ve komşulukları hiç bozulmadı .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme