Birlik, İş Bölümü, Çalışmak, Üretmek,İnsan, Verimlilik Kavramlarından Hikaye Yazınız.


Birlik, İş Bölümü, Çalışmak, Üretmek,İnsan, Verimlilik Kavramlarından Hikaye Yazınız.

Bir yaz sabahıydı . Güneş o muhteşem ışıklarını dünyaya saçmış ve insanlar sabah erkenden tarlalarda çalışmaya başlamıştı bile . Babam da bizi erkenden uyardı ve hadi bakalım çocuklar  bahçeye gidiyoruz bir sürü  elma toplanmayı bekliyor dedi . Kardeşlerim  ile birlik olup elma toplamaya gittik .Babam hepimize bu konuda bir görev verdi . 

Birimiz elmaları kasalarına kağıt koyacaktık . Birimiz elmaların  yapraklarını üzerinden ayıracaktık , birimiz kovaları getirecekti vb . Böylece hepimize bir  görev verilmişti ve iş bölümü yapılmıştı .  Babam insan ancak çalışarak , üreterek mal sahibi olur.  Çünkü çalışınca, alın teri dökünce dinlenmenin bile büyük zevk vereceğini söyledi . Çalıştıkça insan daha çok çalışmak istermiş . Bizler de babamı dinledik ve her zaman çok çalıştık . O yıl elma hasadından büyük bir verim aldık. Birlik içinde çalışarak işlerimiz kısa zamanda bitti . Kendi ürettiğimiz elmalar o yıl ilçemizin en kaliteli elmaları seçildi ve babam bizimle gurur duydu . Çünkü biz  çok çalışmıştık ve bu  başarıyı hak etmiştik .

Daha sonraki yıllarımızda da çalışmaya  devam ettik ve  bahçemizi çok güzel bir bahçe alanına dönüştürdük . Her yıl bir çok elma ürettik  ve  her yıl da en iyi şekilde  verim aldık .

2 yorum:

Deneme