Çocuğun Eğitiminde Aile Önemlidir Konulu Münazara Yazınız .

Çocuğun Eğitiminde Aile Önemlidir Konulu Münazara Yazınız .

Çocuğun temel eğitimi aldığı , çocuğa ahlaki   değerlerin öğretildiği yer tabi ki de ailedir . Çünkü aile bir toplumun temelidir . Çocuklar da aile içinde dünyaya geldiği için çoğu şeyi aileden öğrenirler . Çocuk aile içinde ne öğrenirse , onu da yaşamına katar . Örneğin ; çocuk sevgi ortamında , saygı ortamında büyütülmüşse o çocuk ilerde de başka insanlara karşı saygılı olur , topluma uyum sağlar ve sosyal biri olur . Anne ve babalar çocuğa iyi örnek olmalıdır . 

Çocuğun eğitiminde aile çok önemlidir çünkü çocuğuna gerekli sevgiyi veren aile o çocuğun kişisel , sosyal , psikomotor gelişimine de büyük katkı sağlamış olur .  Her ne kadar okul , eğitimin devamını sağlayan bir eğitim ve öğretim kurumu olsa da  eğitimin ilk temelinin atıldığı yer ailedir . Çocuk evde küfürler duyuyorsa, ana ve baba çocuğa bakmıyor, çocukla ilgilenmiyorsa o çocuğun  aldığı eğitim olumlu olmaz , yani çocuk sağlıklı bir birey olamaz ve topluma da uyum sağlayamaz . Aile ilk olarak çocuğunu koşulsuz sevmeli ve onun kendisine olan güvenini artırmalıdır . Örneğin ; çocuk bir işi başaramadığında buna tahammül edemeyen ana ve babalar vardır. Çocuğa beceriksiz muamelesi yaparlar . Çocuk ise bu durum karşısında kendisini çok kötü hisseder . Kendine olan güvenini kaybeder . Okula gittiğinde öğretmen ona hadi yavrum şu soruyu çöz der fakat çocuk korktuğu için ve güveni gittiği için  elinden bir şey gelmez, telaşlanır, korkar . Yapamayacağım , çünkü ben beceriksizim duygusu içinde hareket eder . Çünkü ailesi ona sen beceriksizsin , yapamazsınız duygusunu aşılamıştır  .  Bunun  için buradan tüm ailelere sesleniyorum çocuğa ilk  eğitimi siz ana ve babalar vereceksiniz .


Lütfen çocuğu iyi eğitin, onu korkutarak, ona baskı yaparak onun gelişimini sağlayamazsınız . Tam aksine  çocuk günden güne gerilemeye başlar, kendine olan güveni sıfıra iner ve asosyal bir kişilik haline dönüşebilir . Bunun acısını da hem siz çekersiniz hem de çocuğunuz çeker . Hem de topluma faydalı bireyler, evlatlar yetiştirmemiş olursunuz.

14 yorum:

Deneme