Çocuğun Eğitiminde Çevre Önemlidir Konulu Münazara Yazınız .

Çocuğun Eğitiminde Çevre Önemlidir Konulu Münazara Yazınız .

Çocuk ilk olarak aile  içinde dünyaya gözlerini açar . Çocuk ilk eğitimini ailesinden alsa bile ileriki yaşamını etkileyecek olan eğitimi çevresinden alır . Çünkü çocuğun gelişiminde çevre daha önemlidir . Her ne kadar aileden çok iyi bir eğitim de alınmış olsa çocuk yetiştiği çevrede daha farklı kimse haline gelebilir . Ya da tam tersini düşünelim . Çocuk iyi bir ile içinde değildir . Ailesi ona hiç iyi bir eğitim vermemiş , temel ahlaki değerleri öğretmemiştir . Fakat çocuk farklı çevrelerde okuyarak , kendini geliştirerek hiç de ailesine benzemeyebilir .

Yani daha sağlıklı , daha sağlam düşünceye sahip olan , kendini bilen bir birey olabilir . Yani çevre her zaman çocuğun eğitiminde daha önemlidir diyorum . Kötü ailede büyüyen çocuk kendisine destek olan nitelikli ve şefkatli öğretmenleri tarafından , iyi arkadaşları tarafından bambaşka biri olabilir . Başka bir çocuğu ise şu şekilde örnek verelim . Çok zengin bir ailede dünyaya gelen çocuk , her türlü terbiyeyi ailesinden almıştır , çocuğa gerekli olan her türlü güzel alışkanlıklar öğretilmiştir . Fakat bu çocuk edindiği kötü niyetli ve kötü alışkanlıklara sahip olan arkadaşları ile çok farklı biri haline gelebilir . Kötü alışkanlıklara sahip olabilir . Ailesine karşı saygısızca davranışlarda bulunur ve kendini , kişiliğini kaybedebilir .


Bunun bir çocuğun yetiştiği çevre ortamı son derece önemlidir . Çocuğun eğitiminde çevreye önem vermeliyiz  ve çocuklarımızın nasıl bir çevrede yetiştiğini her zaman takip etmeliyiz .

15 yorum:

Deneme