İnsan Sevdiği Mesleği Yapmalıdır Konulu Münazara Yazınız .

İnsan Sevdiği Mesleği Yapmalıdır Konulu Münazara Yazınız .

Her insan farklı yeneklerle dünyaya gelir . Kimisi bu yeteneğinin üzerine gider ve kendini geliştirir . Kimisi ise bu yeteneğinin üzerine gitmez ve farklı mesleklere yönelir . Kişi her zaman sevdiği mesleği tercih etmelidir . Sevdiği mesleği yapmak kişiye manevi huzur ve doyum verir . Sadece parası çok diye  farklı meslekleri yapmak , kişinin kendini mutsuz hissetmesine neden olur . Kişi mutsuz olunca da yaptığı işten bir fayda göremez ve bundan verim alamaz .

İnsan sevdiği mesleği yapmak için hayatını bu uğurda harcamalıdır . Mesleğini severek yapan , o meslekte yeteneği olan kimseler ortaya çok iyi ürünler çıkarabilir , alanında çok uzman bir kimse haline gelir . İşte böyle olunca başarılı olan kimse ülkesi için daha faydalı vatandaş olur . Parası çok diye getirisi fazla olan mesleği seçmek kişiyi sadece maddi anlamda rahatlatır ama  kişiye herhangi bir manevi zevk vermez . Çünkü kişi bu mesleği mecbur olduğu için , parası için yapıyordur . Oysa mesleğini canı gönülden , severek yapanlar çok büyük işler başarır ve geleceğe de iyi şeyler bırakabilir . Örneğin ; birey resim yapmayı çok sevdiği halde ve resme ilgisi çok olduğu halde aile bireylerinin baskısı ile getirisi ve toplumsal etkisi daha çok olan doktorluk mesleğini seçerse burada sadece aile bireyleri mutlu olur . Resim yapma işinden yoksun kalan kişi kendini mutsuz  hisseder. Doktorluğu da sevmediği için , mecburen o mesleği yapmadığı için doktorluk alanında kendini geliştiremez ve topluma da faydalı bir kimse olmaz .


Bunun için herkes  maddi getirisine bakmadan sevdiği mesleği yapmalı, sevdiği mesleği yapmasına engel olanlara ise karşı durmalıdır. Çünkü meslek kişinin bir ömür boyu sürdüreceği işidir. Bunun için sevdiğiniz işleri yapın ve hiç durmadan yolunuza devam edin dostlarım.

3 yorum:

Deneme