Savaşta Ayrılık İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Savaşta Ayrılık İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Savaşlarda en çok  insanı üzen , insanı yaralayan şey ayrılıkların yaşanmasıdır . Çünkü savaşlarda bombalar insanların üzerine üzerine yağmakta , birçok kişi en yakınını kaybetmekte , arkada kalan ise yıkımlar , sarılmayı bekleyen yaralar olur . İnsanlık için , barış için her zaman barışın hakim olması gerekirken ne yazık ki ülkelerin doymak bilmeyen gözleri , liderlerin bitmek bilmeyen hırsları masum halklara zarar vermektedir . Hiçbir suçu , hiçbir günahı olmayan bebekler ana kucağında bombalara maruz kalmakta , kimileri yaralanmakta , kimileri ise çok vahşi bir şekilde hayattan koparılmaktadır .

Peki soruyorum bu insan haklarından bahseden o  parasal olarak güçlü olan , fakat duygusal açıdan yerin dibinde olan ülkelere! Hani insan hakları sizin için çok önemliydi , hani barış çok önemliyid . Bu yaptıkları insan hakları ise o zaman biz insanlığın ne demek olduğunu bilmiyoruz . Ya da onlar insan haklarını kendileri için geçerli kılıyor ve diğer , masum ülkelerin halkını insan olarak görmüyor . Görünen de bu zaten öyle değil mi arkadaşlar ?  Savaşlarda ayrılıklar acı izler bırakır . Acı anılardır çünkü o esnada yaşananlar . Hiç kimse unutamaz en yakınını . 14 yaşlarında, daha ergenliğinin baharında olan bir gencin  gözleri  önünde küçücük kardeşi  düşman askeri tarafından silahla vurulmuştur ,  ölmüştür , peki sizce atlatabilir mi bu zavallı yavrucak o  kötü anıyı ? Atlatamaz, yıkılır, ciğeri yanmıştır, can yoldaşı , biricik kardeşi gitmiştir onun. Peki unutur mu bunu derseniz. Asla unutmaz, bunu yapanlardan intikam almadan bu dünyada yaşamayı istemez o canlar. Genç bir kadın aslanlar gibi eşini kaybetmiştir, anasını, babasını kaybetmiştir, Bakın ayrılık ayrılık  ve bitmek bilmeyen ayrılıklar. Ne acı, ne insanlık dışı bir olaydır bu savaşlar ve bu savaşlarda sevenlerini sevdiklerinden ayıranlar .  Savaşlar hiçbir zaman iyi değildir . Savaşlar her zaman can yakmıştır, insan öldürmüştür, insanlığı öldürmüştür. En sevileni,   yarini, çocuğunu, anasını, babasını koparmıştır insandan .

Bunun için  savaşlara her zaman hayır diyorum. İşgale uğrayan hangi ülke olursa olsun , hangi mazlum ülke olursa olsun onlar da düşmen ülkelerine karşı durmalıdır ve savaşlarda ayrılık yaşamamak için vatanlarını düşmana satmamalıdır. Bunun için insanlık için büyük bir kampanya başlatılmalı, canların yaşanması için, yaşatılması için, gücünü masum ülkelerin üzerinde denemeye  çalışan ülkelere izin verilmemeli. Tüm dünya ülkeleri bir araya gelmeli ve savaşa hayır demelidir.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme