Bilginin Efendisi Olmak İçin Çalışmanın Kölesi Olmak Gerekir Sözü İle İlgili Kompozisyon

Bilginin Efendisi Olmak İçin Çalışmanın Kölesi Olmak Gerekir Sözü İle İlgili Kompozisyon

Bilgi öğrenmek için bilginin peşinde koşmak yani gayret göstermek gerekir . Çok çalışmak , çeşitli araştırmalar ve incelemelerde bulunmak gerekir . İlerlemek  için , kişinin kendisine daha güzel bir gelecek hazırlaması için alın teri dökmesi gerekir . Hiçbir emek verilmeden bilginin efendisi olunmaz . Bilginin efendisi haline gelmek için , bilgi yolunda , ilim yolunda büyük uğraşlar vermek gerekir .

Yaşadığımız koşullar zor da olsa ne yapıp ne edip ilerlemekten hiçbir zaman vazgeçmemeliyiz .  Örneğin; çok fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş olabiliriz . Belki bir ekmeği bile çok zor buluyor olabiliriz . Fakat bu fakirlik bizim geleceğimizi  inşa etmemize engel olamaz . Gerekirse sabahlara kadar çalışıp , bilginin efendisi olmalıyız . Her türlü zorluklara karşı dik durmalıyız ve başarıya varmak için dikenli yolları bizim imtihanımız  olarak görmeliyiz .  Geleceğimiz şansa bırakmamalıyız .  Beynimizi  boş uğraşlar ile yormak yerine ilim ile uğraşarak yormalıyız . Sadece ilim yolunda ilerlemeye ve bilginin efendisi olmaya çalışmalıyız . Karşılaştığımız en ufak bir güçlükte hemen pes etmemeliyiz . Sabahlara kadar çalışmalı , alın teri dökmeli ve zafere ulaşmalıyız .  Odaklanmamız gereken tek şey çalışmak olsun .


Yan gelip yatmak ,  her günümüzü aynı geçirmek bizi geriye götürür . Paslanırız , çabuk unuturuz . Mutlu olmayız . Bunun için her zaman çok çalışmalıyız ve bilginin efendisi olmak için de çalışmanın kölesi olmalıyız . Sadece ilime kölelik yapmayız . İnsanlara değil .

2 yorum:

Deneme