Nasıl Bir Doğada Ve Sosyal Çevrede Yaşamak İstediğinizi Anlatan Bir Kompozisyon Yazınız

Nasıl Bir Doğada Ve Sosyal Çevrede Yaşamak İstediğinizi Anlatan Bir Kompozisyon Yazınız

Doğamızın hiç kirlenmemesi için insanların bilinçli olduğu , yeşillik alanların çoğaltıldığı ve apartman katlarının azaltılmaya çalışıldığı bir çevrede yaşamak isterdim . İnsanların doğaya zarar vermediği , canlıların yok edilmeye çalışılmadığı , kaçak avcılığın yapılmadığı bir doğa insanı daha da mutlu eder diye düşünüyorum .

Sabah uyandığımızda yüzlerce kuş cıvıltısının duyulduğu , sokak hayvanlarına zarar verilmediği , ormanlarımızın yakılmadığı bir doğa ortamında yaşamayı o kadar çok isterdim ki . Sanayiden çıkan zehirli dumanlar  havamızı kirletmese , zehirli atıklar ve kimayasal maddeler sularımıza karışmasa ülkemiz daha temiz olur ve daha yaşanılır bir çevre olurdu . Birilerinin menfati için alışveriş merkezleri yapılmasa bunun için de genç ağaçlar kesilmese ve yok edilmese yaşam daha güzel olurdu . Şöyle bir sosyal çevrede yaşamayı çok isterdim . Kıskançlığın olmadığı , başarılı olan bir arkadaşımızın ya da eşimiz dostumuzun başarısının kutlandığı ve başaran birinin aslında ülkemize faydalı bir insan olacağı düşüncesi ile o kişinin tebrik edilmesi gerektiği ve o kişiye insanların elinden gelen her türlü maddi ve manevi desteğin vermesini sterdim. İnsanların birbirine sevgi ve saygı ile yaklaştığı , hoşgörünün geniş olduğu , insanların dış görünüşlerine , dini inançlarına göre ayrıştırılmadığı  bir dünyada yaşamak ve bunu yaşatmak da isterdim .


Dünyadaki tüm insanların iyiliği , sevgiyi ve kardeşliği yaymaya çalıştığı , teknolojinin insanlara zarar vermediği  ve güzel ahlaklı insanların çoğaldığı bir sosyal çevrede yaşamak çok güzel olurdu .

7 yorum:

Deneme