Ailede Düzen Ve Huzuru Sağlamak Ana Ve Babanın En Kutsal Görevidir

Ailede Düzen Ve Huzuru Sağlamak Ana Ve Babanın En Kutsal Görevidir . Niçin ? Bu Konudaki Düşüncelerinizi Açıklayınız

Bir toplumun en temel taşı ailedir . Aile milletler için çok önemli bir yere sahiptir . Özellikle de biz Türk Milleti için aile kutsal bir kurumdur . Bir toplumda aile çözülmeye , parçalanmaya başlamışsa o toplumun geleceği de ne yazık ki sağlıklı olmayacak ve toplum yok olmaya mahkum kalacaktır . Ailede huzuru sağlamak ilk olarak anne ve babaların elindedir . Ailede huzuru ve düzeni sağlamak elbbete ilk olarak anne ve babaya düşer . Çünkü onlar ailenin başı , çocukları dünyaya getirmeye karar veren kişilerdir .

Çocuklar olduktan sonra işler biraz daha zorlaşır . Çünkü çocuk bakmak dünyanın en sabır gerektiren ama  bir o kadar da insanı en mutlu eden ve aynı zamanda olgunlaştıran en güzel duygularından biridir . Bundan ötürü anne ve babalara bu noktada büyük sorumluluklar düşer . Elbette zor günler de olur fakat bunu sabırla aşacağımıza inanmalı ve çocuklarımız da inandırmalıyız ki huzur ortamı daim olsun . Anne baba birbirine nasıl yaklaşırlarsa o ortamda büyüyen o çocukları ana babasını model alacak ve kendileri de ileride aile kurduklarında kendi ailesinden gördüğü şekilde yaşamaya ve ailesine yaşatmaya devam edecektir . Bundan dolayı anne baba olan fertler ailelerini sağlam temeller üzerine kurmalıdırlar . En ufak bir sorunda hemen her şeyi üçüncü şahıslara değil , problemler sevgi ve saygı çerçevesinde çözülmeye çalışılmalıdır . Anne babaya saygısızca davranıyor , baba da anneye şiddet uyguluyorsa ve daha birçok olumsuz olaylar yaşanıyorsa o ortamda büyüyen yavrucakların psikolojini düşünün artık . Çocuklar korku ve kaygı dolu bir aile ortamında yaşadıkları zaman ilerde başka insanlara da güvenmeyecekler , şiddete meyilli olacaklar , sevgi ve saygı ortamında büyümedikleri için yaşadığı topluma da zarar verecekler ve daha sonra birçok olumsuzluk beraberinde gelecektir . Buradan anne ve babalar şunu söylemek isterim . Ailede huzur ve güvenin teminatı saygı ve sevgi ortamından geçer . Siz nasıl yaşar ve yaşatırsanız emin olun çocuklarınız da sizi model alacaklar ve buna göre yaşamlarına şekil verecektir . Süreki çocuklarını azarlayan , onları döven ve en ufak bir başarısızlıkta onları etiketleyen anne babalar olmayın , olmayalım lütfen .


Aile ortamında bağırmalar , kavgalar , küslükler hem kendi kişisel sağlığınızı ve ruh sağlığınızı bozar hem de o yuvada olan ne olduğundan bile haberi olmayan masum , günahsız yavrulara zarar verir . Unutmayın sevgi ve saygının çözemeyeceği problem yoktur . Yeter ki bunu gönülden isteyin ve değerlerimizi , kültürümüzü unutmayın , yaşatın ve gelecek nesillere de sağlıklı evlatlar , sağlıklı torunlar ve nicelerini bırakın . Her aile ortamında huzur ve mutluluğun daim olması dileği ile .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme