Çevre Bilinci İle İlgili Kompozisyon

Çevre Bilinci İle İlgili Kompozisyon

Şimdi gözlerimizi kapatalım ve hayal edelim : Bir tarafımızda yemyeşil ormanlar bir tarafımızda ağaçların arasından şırıl şırıl akan ve sesi ile ruhumuzu dinlendiren bir ırmak . Bir taraftan kuşların sesi geliyor , bir taraftan kekik kokuları adeta başımızı döndürüyor . Şimdi de senaryoyu değiştirelim : Her yer beton yığını , bir tarafımızda ağır kokular yayan bir dere bir tarafımızda simsiyah dumanlar yayan bir fabrika , kuş seslerinin yerinde korna bağırtıları var . Kinse böyle bir ortamda yaşamak istemez her halde .

Çevre bilinci yukarıdaki olumsuz senaryonun gerçekleşmemesi için hepimizin üzerine düşeni yapması demektir . Unutmamak lazım ki oksijensiz bir dünyada paramız bizi yaşatamaz . Oksijenin var olması için de doğal çevrenin korunması gerekiyor . Bitkilerin , hayvan türlerinin ekolojik denge içerisinde yaşamlarını sürdürmesi lazım . Bunu sağlamak bilinçli insanlarla mümkündür . Ağaçları kesen , çöp dağları oluşturan , fabrikalarının atık su borularını çevredeki nehirlere bağlayan bir insanlarla bunu sağlamak mümkün değildir . Maalesef bu zihniyet böyle sürerse yazının girişinde çizdiğimiz manzara yalnızca tablolarda ve fotoğraflarda kalan tatlı anılar haline gelecek .


Çevre bilincine sahip olan ve çevreyi seven insanlar gelecek nesillerin de bu güzelliklerden faydalanabilmesi için çevrenin korunmasına önem verirler . Çevre bilincine sahip olalım ve çevreci kuruluşlara üye olarak onların faaliyetlerine yardımcı olalım .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme