Mühür Kimde İse Süleyman Odur Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Mühür Kimde İse Süleyman Odur Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Hz. Süleyman'ın mührü ile ile ilgili çok çeşitli rivayetler vardır . Allah tarafından Cebrail Aleyhisselam aracılıyla Hz. Süleyman'a verildiği givb. Daha başka rivayetlerde vardır . Bu inanışların kaynağında HZ. Süleyman'ın gücünün kaynağı olarak bu mühür gösterilmiştir . Yani bu mühür sayesinde Hz. Süleyman'ın tüm dünyaya hakim olduğu düşünülmüştür .

"Mühür kimde ise Süleyman odur " atasözü bir konuda ya da bir işte yetki kime verildi ise güç ondadır manasına gelmektedir . Hayatta da böyledir . Bazen emri altında çalıştığınız insanın verdiği görevin yanlış olduğunu , bu iş sonunda zarara uğrayacağınızı düşünürsünüz . Ama ne kadar da haklı olsanız bile o emri yerine getirmek zorundasınız . Çünkü siz ne kadar da o kişiden akıllı ya da haklı olsanız bile yetki onda olduğu için onun dediği olacaktır . Bazen siyasette , ekonomi de ya da başka alanlarda ben olsam şöyle yapardım , ben olsam böyle yapardım deriz ama bu sözlerimizin bir anlamı olmaz . Çünkü bu alanlarda bir yerlere gelemediğimiz için sözlerimizin herhangi bir bağlayıcılığı yoktur .

Özetle mühür kimde ise Süleyman odur sözü günümüzün moda tabiri ile "buranın patronu benim" anlamına gelmektedir . Yani yetki bende olduğuna göre güç de bende demektir . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme