İhtiyaçlarımızın Karşılanması Neden Önemlidir ? Kompozisyon

İhtiyaçlarımızın Karşılanması Neden Önemlidir?

Dünyadaki tüm canlıların ihtiyaçları vardır  ve bu ihtiyaçlar karşılanmadığı zaman canlılar yaşamını yitirir . İnsanların temel ihtiyaçları vardır. Yeme, içme, barınma, soğuktan, sıcaktan korunma gibi fiziksel ihtiyaçları bulunurken bir de sosyal ihtiyaçları bulunmaktadır . Mesela sevme ve sevilme ihtiyacı manevi ihtiyaçlarımız içerisinde en başta gelmektedir .

 İnsanlar ile birlikte yaşama , duygu ve düşüncelerini paylaşacak birlerinin olması , birtakım isteklerinin olması gibi birçok ihtiyacımız vardır . Bu ihtiyaçların yerinde ve zamanında insanları tatmin etmesi gerekir . Eğer bu ihtiyaçlar yerinde ve zamanında yerine getirilemezse daha sonra bir işe yaramayabilir . Örneğin ;  bir insan susuz ancak 3 gün yaşayabilir siz bu insana 10 gün sonra su verirseniz o kişi yaşamını kaybeder . Çünkü temel ihtiyacı olan sudan yoksun kalmıştır .


Hayatta işlerimizi sağlıklı bir şekilde yürütebilmemiz için , insanlarla etkili bir iletişim kurabilmek için ve toplumda var olabilmek için bu ihtiyaçlarımızın yerine getirilmesi gerekir . İhtiyaçlarımızı karşılarken bunların da bir sıralaması olmalıdır . Öncelikle gerçekten  gereksinimimiz olan şeyleri almalıyız , ikincil olan ihtiyaçları daha sonra da bırakabiliriz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme