Grup Çalışmalarında Hangi Duyguları Hissederiz Konulu Kompozisyon

Grup Çalışmalarında Hangi Duyguları Hissederiz Konulu Kompozisyon

Kimi durumlarda bireysel çalışmak daha iyi sonuçlar verirken çoğu durumda da grupla çalışma daha iyi sonuçlar vermektedir . Grubun verdiği olumlu enerji kişinin kendisini daha iyi hissetmesine neden olur . Grup çalışmasında öğrenciler kendi aralarında görev paylaşımı yaparak sorumluluk bilincini geliştirirler .

 Grup içinde yer alan kişiler arkadaşlarını sınıf içinde zor duruma düşürmemek için verilen sorumlulukları yerine getirmek zorunda hissederler . Grup çalışmaları daha ayrıntılı ve daha fazla doyum sağlamaktadır . Çünkü grupla yapılan çalışmalara daha fazla önem verilmektedir . Grupta yer alan birey sayısı fazla olduğu için her bir birey araştırdığı konu hakkında farklı kaynaklardan bilgiler edinir ve bu bilgileri arkadaşları ile paylaşarak daha fazla bilgiye sahip olurlar . Bireylerin grup içinde kendini ifade etme yeteneği gelişir . Grup içinde verilen ödevlere daha fazla zaman ayrıldığı için bu konular uzun süre akılda kalır ve unutulmaz . Bu sayede verimli bir iş yapılmış olur . Öğrenciler arasında birlik ve beraberliği sağlar ve dayanışma sağlanır . Bu sayede dersler daha verimli geçer ve kişiler yaptığı işten büyük bir zevk alır .


Grup çalışması arkadaşlık ilişkilerini daha da güçlendirir . Grup üyelerinin ortaya koyduğu başarılı ürünler sonucunda grupta yer alan kişiler daha fazla çalışmaya ve iyi işler yapmaya gayret gösterirler ve böylece gruptaki bireylerin yaratıcı düşünme becerileri de gelişmiş olur .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme