Tek Bir Şeye İhtiyacımız Var: Çok Çalışmak Konulu Kompozisyon

Tek Bir Şeye İhtiyacımız Var:  Çok Çalışmak Konulu  Kompozisyon

İnsan ancak çalıştığı zaman amaçlarına ulaşır ve vatanı ve milletini kalkındırır . Bunun için ihtiyacımız olan tek şey hiç durmadan arının bal ürettiği gibi durmadan çalışmaktır . Çalışan milletler hiçbir zaman yok olmaya mahkum kalmaz ve sonsuza kadar yaşarlar . Çalışmayan milletler ise çok kolay yıkılır .

Çalışan insan boş vakti olmadığı için boş işlerle uğraşmaz ve zamanının kıymetini bildiği için faydalı işler peşinde koşar . Bundan dolayı bizler de hem ilim ve bilim yolunda ilerleyip ülkemizi çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkarmalıyız .  Çalışan kazanır atasözünden hareketle çalışıp da yapılamayacak , başarılamayacak hiçbir şey yoktur . İnsan yeter ki inansın başaracağına ve bu inancını gerçekleştirmek için de hemen başlasın yola koyulmaya .


Milletimizin refahı için , kendimizin ve çevremizin mutluluğu için  her daim çok çalışmalı ve disiplinli bir sistemi uygulamalıyız . Çalışan uluslar ölmezler ve hep yaşarlar, çalışmayan uluslar ise başka milletlerin sömürgesi ve mandası olmaya devam eder . Özgür  olmak istiyorsak , mutlu ve başarılı bir hayat istiyorsak hiç durmadan yolumuza devam etmeli ve asla yılmamalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme