Ecdada Mektup Konulu Yazı

Ecdada Mektup Konulu Yazı

Büyük ve kutsal Türk Milleti'nin  erdemli insanları!
Sizler bu toprakların kurtulması için , bizim rahat bir yaşam sürmemiz için canlarınızı feda ettiniz . Sizler olmasaydınız ve ülkemizi düşman işgalinden kurtarmasaydınız bizler şu anda yaşamıyor olacaktık ya da başka bir ülkenin manda ve himayesi altında esir olarak yaşayacaktık . Özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı siz yüce ecdadımıza borçluyuz .

Ecdadımız olan büyük Osmanlı Devleti ! Hoşgörülü yönetiminizle ve güçlü olmanızla 600 yıl ayakta kaldınız ve nice tarihi eserler yaptınız ve bu tarihi eserler günümüze kadar ulaşabildi . Geçmişimizi yani sizleri asla unutamayız ve yok sayamayız . Sizler bizim güçlü milletin güçlü ecdadısınız . Bu millet için yaptığınız fedakarlıklar hiçbir zaman unutulmayacak ve sizler bizim kalbimizde ebediyete kadar kalacaksınız . İçinde her türlü milleti barındıran ve müthiş bir hoşgörülü yönetime sahip olan Osmanlı Devleti  yedi cihana hükmetmiş , mazlumun ahını yerde bırakmamış ve düşmanın hakkından gelerek  mazlum insanların yanında olmuştur . Nerde bir fakir, yardıma muhtaç varsa Osmanlı Devleti oraya yardım etmiş ve güçlülüğünü merhameti ve barışçılığı ile göstermiştir .


Ülkemiz şu anda terör ile mücadele etmekte ve sizin kan döktüğünüz bu kutsal toprakları karıştırmak istemektedirler .  Çeşitli  şehirlerimize bombalı saldırılar düzenlenmekte ve binlerce masum insan hayatını kaybetmektedir . Sizin çok zorluklarda kazandığınız bu toprakların bir karışını bile teslim etmeyeceğiz düşmana sevgili ecdadımız . Siz sevgili ecdadımız , size çok şey borçluyuz, mezarınızda rahat uyuyun , bu vatanı biz gençler son nefesimize kadar koruyacağız ve vatanımıza sahip çıkarak dünyaya örnek bir millet olcağız .

11 yorum:

  1. teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle gerçekten başarılı bir çalışma olduğunu söyleyebilirim.Fakat tabi büyük eksikleri de var.Örneğin 15 TEMMUZ şehitlerimizden ve gazilerimizden hiç bahsetmemişsiniz.Sizleri kınıyorum.KIN KIN KIN .Her neyse genel manada beğendiğim için kendim yazdım diyerek bizim gerizekalı Türkçe Öğretmenimize götüreceğim.Zu ha haa YAŞASIN KÖTÜLÜK

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Beyin noronların eksik kardeşim senin . Bu dedimi anamadıysan Gogula yaz çıkar o an yüz şeklini merak ediyorum

      Sil
  4. taraflı bir yazı

    YanıtlaSil
  5. çokk teşekkür ederimm kendim düşüncelerimi ekleyerekten yaptımm .... çok güzel oldu :) :*

    YanıtlaSil

Deneme