Sorumluluk İle İlgili Kompozisyon

SORUMLULUK KONULU KOMPOZİSYON

İnsanın üzerine düşen görevleri yerine getirebilmesidir sorumluk . İnsanın kendine karşı  , ailesine karşı , vatanına ve milletine karşı sorumlulukları vardır .  İyi bir insanda bütün canlıları sevmenin sorumluluğu olmalıdır her şeyden önce. Kişi bu sorumlulukları yerine getirebilmek için kendine bir hedef koymalı  ve bu hedefi  amacına ulaştırmalıdır.

Sorumlu insan her şeyin bilincinde olan insandır .  Boş durmaz . Üzerine düşen işleri yapmak için ekmeğini kazanmak için uğraşır .  İyi insan , iyi dost , iyi anne , iyi baba , iyi çocuk olma gibi sorumlulukları vardır insanoğlunun .  Örneğin bir doktorun sorumluluğu hastalarını muayene etmek , bir öğretmenin sorumluluğu erdemli ve ahlaklı  ve başarılı öğrenciler yetiştirmek , ana babanın görevi , vatana hayırlı evlatlar yetiştirmek , bir politikacının sorumluluğu dürüst siyaset yapmak , bir çobanın görevi dağda hayvanları otlatmak ...vs çoğaltabiliriz .  Görüldüğü gibi herkesin bir sorumluluğu vardır . İnsanlar sorumluluğunu yerine  getirirse daha mutlu olur ve  hem çalıştığı an hem de ilerde rahat bir yaşam sürer .  Bunun için sorumlulukların farkında olunmalı ve  zamanımızı boş işlerle geçirmemeliyiz . Vatanımızı ve milletimizi iyi temsil  edebilmek için  uluslararası yarışmalara katılmalı ve ülkemize birinciliği getirmeliyiz ve ülkemizin insanlarını gururlandırmalıyız .


Güzel bir yaşam sürmek için , vicdanın rahat etmesi için , iyi bir insan olmak ve milletine yaralı olmak için sorumluluklarımızı her daim yerine getirmeli ve sorumluluk bilincini genç kuşaklara da aktarmalıyız .  Gençlere balık vermeyi değil balık tutmayı  öğreterek  sorumluluk  bilincini  kazandırmalıyız .  Hem dünya için hem de ahiret için gerekli olan görevlerimizi yerine getirerek  daha huzurlu bir hayat geçirmeli ve zorluklarla mücadele etmesini bilmeliyiz .

12 yorum:

  1. Çokkk isime yaradi cok tesekkurler. ��

    YanıtlaSil
  2. Çok işime yaradı saolun.

    YanıtlaSil
  3. Sorumlulugi sorumlulukla anlatmissinis yani çok kelime tekrarı olmuş ama yinede güzeldi emek vermişsiniz.😉

    YanıtlaSil
  4. Güzel anlatmışsınız.
    Teşekkür ederim.☺️

    YanıtlaSil
  5. Samimi bir şekilde anlatmışsınız.
    Teşekkürler ☺️

    YanıtlaSil
  6. Adım Melis çok işime yaradı bide sağlık ile yaparmısınïz???

    YanıtlaSil
  7. 2017 yılında yorum yapan var vay be ne kadar zaman geçmiş

    YanıtlaSil

Deneme