Sanatsız Kalan Bir Milletin Hayat Damarlarından Biri Kopmuş Demektir

Sanatsız  Kalan Bir Milletin Hayat Damarlarından Biri Kopmuş Demektir Konulu Kompozisyon

Sanat toplumlar için çok önemli bir yere sahiptir. Çünkü her sanat kendi toplumunun özelliklerini yansıtır . Sanat duygu ve düşüncelerin çeşitli yollar ile dışa vurumudur . Sanat sayesinde insanı güzeli bulma çabasına girer ve estetik bir yanı ortaya çıkarır . Bunun için Mustafa Kemal Atatürk de sanata çok önem vermiş ve toplumun sanat sayesinde ilerleyeceğini söylemiştir .

Bir toplumun gelişmesinde çok önemli yere sahip olan sanat toplumların kültürleri , dini inanışları , yaşayış tarzları , örf ve adetleri gelenek ve görenekleri hakkında bilgi verir .  Sanat sayesinde çeşitli özellikler ortaya çıkar . Bunun için toplumun her ferdi bir sanat dalı ile ilgilenmelidir . Çeşitli sanat türleri vardır . Bunlar tiyatro , edebiyat , müzik , görsel sanatlar , resim , şiir gibi çeşitleri vardır . Müzik sayesinde  insanların duyguları dile getirilir . Yaşanmış aşklar , acı ayrılıklar , heyecanlı yanlar ortaya çıkar . Tiyatro sayesinde halka eğitici mesajlar verilir ve komik yanları da olur . Şiir sayesinde  de insanlar duygu ve düşüncelerini ifade ederler .  Resim sayesinde çizim yetenekleri gelişir ve insanda estetik bir haz oluşur . Daha sayamadığımız bir sürü faydası vardır sanatın .  Örneğin sanat sayesinde farklı ülkeler kendi sanatlarını sergiler ve bununla ilgili yarışmalar düzenlenir ve farklı ülkelerin sanatı hakkında da bilgi edinilir .


Sanat  insan ruhuna hitabet eder . İnsanları rahatlatır ve mutlu eder . Bundan dolayı öğrencilerimizi de bir sanat dalı ile uğraşmaya teşvik etmeli onlara gereken destekleri de esirgememeliyiz .  Atatürk'ün de dediği gibi  "sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir . " Bu yüzden hayatımızdan sanatı çıkarmamaya özen gösterelim .

8 yorum:

  1. Atatürk, burda sanatın ne kadar önemli olduğunu anlatmaktadır

    YanıtlaSil
  2. Öğrencinin yazacağı gibi olsaydı daha iyi olurmuş bu biraz belli ediyo googledan oldugunu ama güzel olmuş ellerinizle sağlık 👍🏻👍🏻

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim ban çok yardımcı oldu sizde deneyin

    YanıtlaSil

Deneme