Büyük Lokma Ye Büyük Söz Söyleme Atasözü İle İlgili Kompozisyon

BÜYÜK LOKMA YE BÜYÜK SÖZ SÖYLEME KONULU KOMPOZİSYON

İnsanlar genelde çok öfkelendiği zaman , haksızlığa ya da zarara uğradığı zaman o öfke ile büyük konuşmalar yapabilirler , çok büyük yeminler edebilirler .  Kesin konuşmalar yapmaları sonradan insanı pişman edebilir . Çünkü insan kızgın olduğunda sözlerini yeteri kadar değerlendiremez , sağlıklı düşünemez ve doğru kararlar veremez .

Hayatta bazen çok sinirlenebiliriz . Birilerine kırılabiliriz . Ya da çok büyük bir  kazık yemiş olabiliriz ...vs. Örneğin bir ailenin kızının giyim şeklini beğenmediğiz için eleştirir ve kınarız . Gün gelir aynı giyim şeklini kendi kızımız da uygular . Bundan dolayı hayatta hiçbir zaman büyük konuşmamalıyız . Ya da bir kişiyi beğenmiyorsunuz,  onunla asla evlenmem dersiniz , ama olaylar öyle bir gelişir ki ona aşık olabilir ve onunla evlenebilirsiniz . Bunun için söylediğimiz sözlere çok dikkat etmeliyiz.


Sinirlendiğimiz durumlarda ,  mutlu olduğumuz durumlarda her zaman konuşmamıza dikkat etmeliyiz . Büyük konuşmak kişinin kendine zarar verir ve psikolojisini olumsuz etkiler . Bundan dolayı akıllı olmalıyız ve anlık duygular ile hareket etmekten kaçınmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme