Atatürk'ün Fikir Hayatında Akıl, Bilim, Araştırma ve Okumanın Önemi Nedir Konulu Yazı

Atatürk'ün  Fikir Hayatında Akıl, Bilim, Araştırma ve  Okumanın Önemi Nedir Konulu Yazı

Bir toplumun  kültürlü  ve gelişmiş bir toplum olabilmesi için o toplumun dogmatik bilgilerle değil akla ve mantığa uygun bilgiler ile hareket ederek  ilerlemesi gerekir  . Çünkü  akıl , bilim , araştırma ve okumanın gelişmiş olduğu toplumlar her zaman güçlü ve  kudretli olur . Ulu Önder Mustafa Kemal'de buna çok önem vermiş ve hep bilimin öncülüğünde hareket ederek ülkesini başarıya ulaşmıştır .

Atatürk  akıl ve mantığa çok önem vermiştir . Çünkü akıl ve mantığın olduğu yerde anlamsız bilgiler olmaz .  Deney ve gözlemler yapılır, bilimsel araştırma yöntemlerine göre hareket edilir ,  ilim ve fen yolundan ayrılmaz . Atatürk  hiçbir zaman boş konuşan insan olmamıştır . O değerli lider düşündüğü fikirlerini her zaman hayata geçirebilmek için , vatanını ve milletini zulüm ve bakıdan kurtarmak için çok yönlü zekası ile araştırmaya ve okumaya önem vermiş , ilim Çin de de olsun sözü ile yaşamını sürdürmüştür . Yaptığı ilke ve inkılaplar da akla ve mantığa uygun çalışmalardır .  Kurtuluş  Savaşı sırasında bile eğitimin aksamasına asla gönlü olmamış ve eğitimle ilgili konferanslar yapılmasını sağlamıştır . Ona göre bir milletin gelişmesi akıl ve mantığını kullanması ile gerçekleşir .  Kendisinin de yazdığı bir çok kitap vardır .  Genel yeteneği ve genel kültürü yüksek olan değerli şahsiyet her zaman ülkesine örnek olmuş bir liderdir . O çevresini fikirleri ile yaptıkları çalışmalar ile aydınlatmış ve yoluna devam etmiştir .


Gazi Mustafa Kemal gibi biz Türk gençleri de akıl, bilim, araştırma ve okumaya önem verip ülkemizi çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkarmalı ve her zaman vatan ve millet için ilim , bilim akıl ve mantık ile durmadan yolumuza devam etmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme