Üzüm Üzüme Baka Baka Kararır Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Üzüm  Üzüme Baka  Baka  Kararır  Atasözü İle İlgili  Kompozisyon

Üzüm üzüme baka baka kararır atasözü ile anlatılmak istenen şudur: Genelde bir arada bulunduğumuz, arkadaş , akraba ya da dostumuz olan kişilerin olumlu ya da olumsuz yönlerinden etkileniriz. Olumlu yönlerini almamız güzel bir şeyken olumsuz özelliklerini almamız kötü bir şeydir.


Çevremizde arkadaş ya da dost seçerken çok dikkatli olmalıyız. İyice tanımdan, kötü alışkanlıkları olup olmadığını bilmeden  insanlar ile hemen samimi olmamalıyız. Çevremizdeki kişileri iyi seçmeliyiz. Bu konuda daha çok gençlerin dikkatli olması gerekir.Çünkü gençler yaşları itibari ile daha çabuk etkilenir . Örneğin madde bağımlılığı olan arkadaşıyla yatıp kalkan bir genç de bundan etkilenecek ve kendisi de madde kullanmaya başlayacaktır . Bundan kendisi ve çevresi de çok büyük zararlar görecektir . Aynen  bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim atasözünde olduğu gibi birlikte hareket ettiğimiz arkadaşlarımız bizleri birçok yönden etkilerler .



Buradan da çıkarılacak ana fikir şudur : Gezip tozduğun, arkadaşlık kurduğun kişilere çok dikkat etmelisin. Olumlu özellikleri olandan etkilenmek senin faydana olurken olumsuz özellikten etkilenmen senin zararına olacaktır.

11 yorum:

Deneme