Gençliğin Kıymeti İhtiyarlıkta Bilinir Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Özet : Gençliğin kıymeti ihtiyarlıkta bilinir atasözü ile ilgili kompozisyon,gençliğin kıymeti yaşlılıkta bilinir atasözü ile ilgili kompozisyon örneği 

      İnsan hayatının çeşitli dönemleri vardır . Bu dönemlerden biri de gençliktir . Gençlik insanın hem beden hem ruhen hem de zihnen en güçlü olduğu ve en üretken olduğu dönemdir . İnsana gençlik yıllarında hiçbir şey zor gelmez , hiçbir iş gözünde büyümez , hatta bazıları vardır ki yorulmak nedir bilmez . Doğal denge gereği her şey yavaş yavaş eski gücünü kaybeder , elbette ki insan da buna dahil . Yıllar ilerledikçe hareketler yavaşlar , gözler keskinliğini kaybetmeye başlar , bel bükülür , saçlar ağarır .

     İnsan gençken yani gücü kuvveti yerinde iken zamanın hızla geçeceğini aklından çıkarır da her işi ertelerse yaşlılık kapıyı çaldığında bir yığın pişmanlıkla karşı karşıya kalır . Gençlikte güç kuvvet vardı ama gönül hovardaydı , yaşlılıkta ise akıl başa geldi ama güç kalmadı .


     Her şeyin kıymeti elden gidince anlaşılır , gençlikte böyledir . Elimizdeyken yokluğu aklımıza gelmez . Bu yüzden düşüncesizce harcarız . Ama yaş ilerleyince geriye bakıp da düşünen insan gençliği ne kadar da hoyratça harcadığını fark eder . Yılların çarçabuk geçip de ömrün sonbaharının kapıyı çalacağını unutmamalı ve geride pişmanlıklar bırakmamak için gençliğin kıymetini gençken bilmeliyiz . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme