Acele Giden Ecele Gider

Özet : acele giden ecele gider atasözünün anlamı, acele giden ecele gider ile ilgili deneme yazısı, acele giden ecele gider kompozisyon örneği, acelecilik ile ilgili kompozisyon, Kompozisyon Örnekleri 

      Hayat hepimiz için gün geçtikçe bir yarıştan farksız hale gelmeye başladı. Yarış sözü ile kastettiğim ise hem birbirimize karşı üstünlük çabası hem de sürekli bir şeylere yetişmek için harcadığımız zaman. Yaşam daha hızlı bir hal aldı ve insanlar çok kısa sürelerde çok şeyler yapmaya mecbur bırakılıyor.

       Mecbur bırakılarak acele yaptığımız şeyler var ama aceleciliğin büyük bir kısmı mecbur kalmaktan ziyade sabırsız olmakla ilgili. Özellikle trafikte bunun örneğini hemen hemen her gün görmekteyiz.

     Hiçbir acelesi  olmamasına rağmen aşırı hız yapanların sayısı oldukça fazla. Birçoğumuz da sürat yatığımızda gideceğimiz yere en fazla 3-5 dakika erken  varacağımızı biliyoruz. Ama unutulmaması gereken bir  nokta var ki aslında hepimiz bunu göz ardı ediyoruz. Göz ardı ettiğimiz bu hayati şeyin adı tedbir. Hangi iş olursa olsun bunu yaparken alınması gereken birtakım önlemler var. Bir an önce istediğimize ulaşmak adına önlemler göz ardı edildiğinde geri dönüşü olmayan sonuçlarla karşılaşmamız kaçınılmaz olmakta.

     Acelecilik şakaya gelecek bir şey değildir. Acele  ile yaptığımız işlerin ecelimiz olmaması için çok dikkat etmemiz gerekir. Yaptığımız işlerde gereken şartlar olgunlaşmadan harekete geçmemek gerekir. Aksi taktirde istemediğimiz şeylerle karşılaşabiliriz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme