Dostluk ve Arkadaşlık

Arkadaşlık tanıdığımız birisi ile ortak iletişim kurmak ortak birtakım etkinlikler yapmaktır. Aynı oyunda oynamak aynı işte çalışmak aynı şarkıyı söylemek gibi. Fakat şunu unutmamak lazım arkadaşlık belli sınırlar dahilindedir. Ama dostluk bir ömür boyu devam eder.


Dostluk hayattaki en büyük armağanlardan biridir bizim için. Başımız ne zaman darda olsa yanımızda bir dostumuzun olduğunu bilmek güç verir bizlere. Hayata karşı yalnız hissetmeyiz kendimizi. Onun için ya çevremizde dostumuz diyeceğimiz pek fazla insan kalmıyor. Arkadaşlarımız aslında anlıktır. Örneğin ilkokul arkadaşlarınızın kaçıyla görüşüyorsunuz. Ya da yeni bir mahalleye taşındığınızda eski arkadaşlarınızın kaçıyla eskisi gibi vakit geçiriyorsunuz. Veya arkadaş dediklerinizden kaçı kötü günlerinizde yanınızda oldu ? Bilmiyorsunuz değil mi şaşırmadım doğrusu. İşte aradaki farkı görebiliyor musunuz. Arkadaş hayatınızın bir döneminde yanınızda olur. Yokluğu sizi pek fazla sarsmaz. Zaman yaşandı bitti geçti ve kayboldu. Ama dostunuz dün de yanınızdaydı bugünde yanınızda ve emin olun ki yarında yanınızda olacak. Hem  hem iyi günde hem de kötü günde her zaman yanınızda olacak. İşte dostluk böyle bir şeydir. Uzun soluklu bir nefes gibi. 


Arkadaşınız ve dostunuzu seçerken özenli olun zaten sıkıntılarla karşılaştıkça çevrenizdeki insanlar azalacak ve en sonunda bakmışsınız ki sizin dertlerinizle dertlenen sizinle ağlayan bir kaç insan kalmış. İşte gerçek dost onlardır. Gerçek dost zor bulunur onun için zor elde ettiğiniz şeylerin değerini bilin.

10 yorum:

Deneme