Dost Dostun Ayıbını Yüzüne Söyler İle İlgili Kompozisyon

Dost Dostun Ayıbını Yüzüne  Söyler İle İlgili Kompozisyon

Dostluk  iki ya da daha fazla kimsenin birbirleri ile yakın ilişkiler içinde olması ve aralarında güven duygusunun  olmasıdır . Dostlar  kötü günlerde ve mutlu günlerde yanımızda olan ve bizi terk etmeyen  kişilerdir . Gerçek dost  bizleri yanlış bir şey yaptığımızda uyaran ve bizi yanlışımızdan döndüren kimseler olmalıdır . Yani dostlar ayıbımızı yüzümüze söylemeli , yanlış yaptığımız bir olay karşısında  bize  bunun doğru bir davranış olmadığını söylemeli ve bizi hatamızdan döndürmeye çalışan kimseler olmalıdır .

Örneğin  iki arkadaş yakın dost olsun ve biri derslerine çok çalışıp başarılı olurken diğeri de çalışmayıp başarısız olsun . Başarılı olan dost arkadaşına ders çalışmamasının kendisine zararı dokunacağını söylemeli ve onu tembellikten kurtarmak için yanlış yolda olduğunu o arkadaşına iletmelidir . Ancak böyle gerçek dost olunur . Eğer sevdiğimiz , değer verdiğimiz kişileri hep pohpohlarsak , onlara yanlışlarını söylemeyip kendi hallerine bırakırsak bu dostluk olmaz , hatta arkadaşlık da olmaz .


Bundan dolayı dostlarımızın sadece iyi yönlerini görüp, kötü yönlerini görmemezlikten gelmemeli ve onların iyiliği için her zaman doğru olana teşvik etmeliyiz değerli dostlarımızı.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme