Sesini Değil Sözünü Yükselt, Yağmurlardır Yaprakları Büyüten Gök gürültüleri Değil Konulu Kompozisyon

Sesini Değil Sözünü Yükselt, Yağmurlardır Yaprakları Büyüten Gök gürültüleri Değil Konulu Kompozisyon

İnsan hayatta diğer insanlar ile iletişim kurar . Bu iletişimi kurarken kullandığı sözcüklere , sesin tonuna ve vurgusuna dikkat etmelidir . Kibar bir ses tonu ile konuşmak sizi insanlar karşısında daha pozitif gösterir . Bağırarak  konuşan  zaten konuşmuyordur sadece bağırıyordur .

Sesini yükselttiğin zaman insanlar seni dinlemek istemezler ve seninle aynı ortamda bulunmak istemezler . Çünkü senden soğurlar ve sana olumsuz tutum sergilerler .  Sözlerine dikkat ettiğin zaman , duygu ve düşüncelerini etkili ve güzel bir konuşma ile ifade ettiğin zaman insanlar seni daha çok dinlemek ister , ve onların gözüne saygın bir konuma gelirsin . Gürültü insanda huzursuzluk ve korku ortamı oluşturur . Yağmur yağdığı zaman o sesi insana huzur veri ve ağaçların daha da büyümesini ve güzelleşmesini sağlar , gök gürültüsü duyan insan ise kaçmak ister korkar ve içinde huzursuzluk oluşur , bir an önce gök gürültüsünün dinmesini ister . İnsan da böyledir işte estetik bir şekilde konuşma tarzı edinirse insanlar da ona daha çok yaklaşır ve mutlu olur .


Bundan dolayı çevremizle iletişim kurarken , düşüncelerimizi ifade ederken bunu kibar bir dille ifade etmeliyiz. Kaba saba olan, sert bir ses tonu ile bağıran kimse toplum tarafından sevilmez sadece sesi yükselir ve eline hiçbir şey geçmez. Bunun için toplumda sesimiz değil sözümüz kaliteli ve  anlamlı olsun.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme