Acemi Katır Kapı Önünde Yük İndirir

Acemi Katır  Kapı  Önünde Yük İndirir Atasözü İle İlgili Kompozisyon Giriş, Gelişme, Sonuç 


Acemi Katır Kapı Önünde Yük İndirir atasözü ile anlatılmak istenen şudur: Bir işi ehli olmayan kişlere yani becerisi olmayan kişilere verirsen o kişi işini yarıda bırakır. Yani beceriksiz anlayışsız kişilere iş verirsen  ne yapacakları belli olmaz. Olur olmadık yerde saçma işler yapabilirler.

Acemi insan işin uzmanı  olamaz. Çünkü işin uzmanı gibi verdiğin o görevi yerine getiremez. Yapacağı işi eline yüzüne bulaştırır ve o iş çığırından çıkan bir hal alır. Örneğin gittiğiniz kuaförde saçınızı işi iyi bilen ustası değil de işi iyi bilemeyen acemi kişi keserse saçlarınız tanınmayacak bir hale gelebilir. Ya da hasta olduğunuzda doktora gitmek yerine kulaktan duyma bilgilere kulak asarsanız ve o bilgilerde gerçekten doğru değilse hastalığınız daha da kötüye gidebilir. Bunun yerine doktora gidip işin uzmanında muayene olursanız daha çabuk iyileşirsiniz.


Buradan da çıkarılacak sonuç şudur: Bir işi yaptıracağınız zaman işini iyi bilen kişileri tercih edin. İşini iyi bilen  kişilere görev verirseniz yarı yolda kalmazsınız. Yarı yolda kalmamanız umuduyla...

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme