YALNIZLIK

Hani  olurya sesiz bir sokakta  yürürken evler üzerine üzerine gelir sanırsın ki  altında  ezilip kalacaksın  gün geçer sokak biter  ne yıkılan ev vardır  nede sen bir göçük altındasındır yine de bağırmak istersin seni küçük çocuk ?  Sesimi duyan var mı??   

Boşuna  bağırma   kimseler duymaz sesini  ne ikinci  nede üçüncü şahıs  seni koynunda saklayan annen bile bak geceleri  yanında değil şimdi  geceler  çöktü mü  başalar işte yalnızlık..usul usul bedenine yalnızlığın çöker ..  tüylerin ürperir bağırmak istersin ama bağıramasın ..  hayata tutunmak mı istiyorsun ? kimsesizliğe önce alış o zaman ,çünkü  başkası olmadan yaşayabilmeyi , başkasına bağlı kalmadan yaşayabilmeyi öğrenmek seni ayakta tutabilen tek şeydir . . hayta  tutunabilmek işte böle başlar . başkasına ihtiyacın olmadan  yaşayabileceğini bilmek. Ama her şeyi bir kenara bırak ...

kafandaki soru işaretlerinden kurtul ve sessizliğin içindeki huzuru bul hayal kur olmayacağını bilsen bile kur .mavi  gökyüzünde uça bilmeyi , keşfedilememiş yerleri keşfetmeyi . bırak  gerçek  olmasın . sen sadece inan hayal kur ama sadece yalnızlığında güzelliklerin anlamak için kur .işte o zaman yanlızlığın tadını gerçekten tatmış olursun .. isteğin kadar bağırmayı  o zaman öğrenirsin .. İşte tam o sırada  hayata  1-0 önde başlarsın ... inan ki yalnızlığın ikinci tarafını işte  o zaman anlarsın..

Gülan Baki/MARDİN

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme