Güven

İnsani duygularımız içerisinde en önemli olanlarından biri de güvendir. Güven emin olmak, kendini tehlikelere karşı korunaklı hissetmek gibi anlamlara gelir. Huzurlu ve rahat bir yaşam sürdürebilmek  için en önemli koşullarından biri de güven içerisinde olabilmektir.

Güven maddi ve manevi boyutları olan bir histir. Kendimizi fiziksel olarak güven içerisinde hissetmek istediğimiz gibi ruhsal olarak da güvende hissetme ihtiyacı içerisindeyizdir. Yaşadığımız çevrenin tehlikelerden uzak olmasını isteriz hepimiz. Kimse hırsızlıkların, yaralanmaların şiddetin kol gezdiği bir yerde yaşamayı arzulamaz. Mümkün olduğu kadar bu tip yerlerden uzak kalmaya çalışırız. Çünkü insan kendini tehlike altında hissettiği zaman rahat hareket edemez. Sürekli bir tehdit hissi ile yaşayan insanın ne iş yaparsa yapsın verimli olması ve kafasının rahat olması mümkün değildir.



Güven duygusunun diğer bir boyutu da manevi yanıdır. Karşımızdaki insana inanmak onun duygularından emin olmak da güven duygusu ile alakalıdır. İnsan yakınında olan arkadaşları, ailesi gibi çevresindeki insanların ona karşı hislerinin samimiyetinden şüphe duymak istemez. Eğer güvenini sarsan bir şeyle karşılaşırsa iletişim büyük zarar görür. Düşününsene kişinin eşine güvenini kaybetmesine sebep olacak bir olay yaşadığını. Böyle bir durum ilişkiye çok büyük bir zarar verir.


Toplumun huzuru ve mutluluğunun şartı güvendir. Herkesin birbirinden emin olduğu bir toplumda barış ve kardeşlik egemen olur. Güvenen insanlar geleceğe umutla bakar ve herkes birbirinin iyiliği için çaba gösterir. 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme