Mürekkep Yürek Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster
Mürekkep Yürek Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster

Mürekkep Yürek Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları

 

Mürekkep Yürek Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları


1) "CORNELIA FUNKE" tarafından kaleme alınan ve Arkadaş Yayınevi tarafından Türkçe olarak basılan kitabın özgün adı nedir?
A) Yüzüklerin Efendisi
B) Hırsızlar Kralı
C) Tintenherz
D) Green Knowe Çocukları

2. Kitapta tanıtılan kitabın Türkçe çevirmeni kimdir?
A) Müberra Haşimi
B) Selen Y. Kolay
C) Nazife Mertoğlu
D) Özlem Çiçek Öksüz

3. Meggie, babası Mo'nun kendisine kitap okumamasının nedenini Dustfinger'dan öğrendikten sonra ne yapmasını istiyor?
A) Ona Tom Sawyer'ı okumasını
B) Kendisini kitaptan geri göndermesini
C) Artık hiç kitap okumamasını
D) Ona bir hikaye anlatmasını

4. Mo'nun eşi, Meggie'nin annesi Resa, "Mürekkep Yürek" kitabından nasıl kaybolmuştur?
A) Dustfinger onu kitaba sürüklemiştir.
B) Capricorn onu büyüyle kitaba göndermiştir.
C) Mo kitabı sesli okurken Resa ve iki kedileri kitabın içine girmiştir.
D) Bir kaza sonucu kitap sayfaları arasına sıkışmıştır.

5. Dustfinger'ın bu dünyaya geldiğinden beri en büyük arzusu nedir?
A) Zengin olmak ve lüks bir hayat yaşamak.
B) Capricorn'dan intikam almak.
C) Kendi öykü dünyasına geri dönmek.
D) Meggie ve Mo ile yeni maceralara atılmak.

6. Meggie'nin teyzesi Elinor'un Capricom'un adamları tarafından kütüphanesine verilen zarar nedir?
A) Kitapları çalınmış ve evi yakılmıştır.
B) Tüm duvar kağıtları yırtılmış ve tabloları tahrip edilmiştir.
C) Kütüphanesindeki tüm kitaplar yere indirilmiş, tahrip edilmiş ve en değerlileri bahçede yakılmıştır.
D) Kıymetli antikaları kırılmış ve nadir eşyaları çalınmıştır.


7. Meggie'nin Capricom'un köyüne götürüldüğünde giymesi istenen kıyafet nasıldır?
A) Kara ve yırtık pırtık bir elbise.
B) Beyaz, temiz ve uzun bir elbise.
C) Kırmızı, gösterişli bir elbise.
D) Erkek kıyafetleri, pantolon ve tişört.

8. Fenoglio, "Mürekkep Yürek" adlı kitabı yazan kişi olarak, Capricom ve Basta'nın kim olduğunu düşündüğünde ne hisseder?
A) Yaptığı karakterlerden gurur duyar.
B) Onlarla gerçek hayatta karşılaşmaktan korkar.
C) Onların hikayesini değiştirmek ister.
D) Onları sıradan haydutlar olarak küçümser.

9. Meggie, Capricom'un adamlarından Basta'ya, yaşlı yazar Fenoglio'yu öldürmesi durumunda ne olacağını söyleyerek onu durdurmaya çalışır?
A) Mo'nun onlara veba göndereceğini.
B) Tüm adamların Capricom'a isyan edeceğini.
C) Onların da öleceğini, çünkü Fenoglio'nun onları yaratan kişi olduğunu.
D) Polislerin hemen köye geleceğini.

10.Farid'in bu dünyaya geldiği kitap hangisidir?
A) Hazine Adası
B) 1001 Gece Masalları
C) Tom Sawyer'ın Maceraları
D) Peter Pan

11. Meggie, Capricom'un şenliğinde "Mürekkep Yürek" kitabından kimi çağırmakla görevlendirilir?
A) Dustfinger'ı
B) Basta'yı
C) Gölge'yi
D) Resa'yı

12. Mo'nun Capricom'a karşı son planı nedir?
A) Capricom'un evini yakmak.
B) Capricom'un adamlarını teker teker öldürmek.
C) Fenoglio'dan Gölge'nin öyküsünü değiştirmesini ve onu Capricom'a karşı kullanmasını istemek.
D) Polisi arayıp Capricom'u tutuklatmak.

13. Meggie'nin okuyarak kitaptan çağırdığı ilk karakter kimdir?
A) Kurşun Asker
B) Tinker Bell
C) Peter Pan
D) Gölge

14. Fenoglio'nun yazdığı hikayedeki Gölge karakterinin Capricom'u yok etme şekli nasıldır?
A) Onu ateşte yakar.
B) Onu bir kılıçla öldürür.
C) Üstüne yürüyerek kül rengi kollarıyla onu sarar ve Capricom yüzüstü düşer, kalbi susar.
D) Onu kitaba geri gönderir.

15. Capricom'un adamlarından Basta'nın en büyük batıl inancı nedir?
A) Kara kedilerden korkması.
B) Ateş yakmaktan nefret etmesi.
C) Yılanlardan korkması ve uğursuzluk getirdiklerine inanması.
D) Gölge'den korkması.


16. Capricom ve adamları yok olduktan sonra, geride kalan cinler, periler ve camdan insanlar nerede yaşamaya karar verirler?
A) Başka bir şehre göç ederler.
B) Kendi dünyalarına geri dönerler.
C) Capricom'un terk edilmiş köyünü kendilerine yurt edinirler.
D) Elinor'un evinde saklanırlar.

17. Cornelia Funke'nin "Mürekkep Yürek" dışındaki en ünlü romanı hangisidir?
A) Yüzüklerin Efendisi
B) Hırsızlar Kralı
C) Peter Pan
D) Hobbit

18. Meggie'nin annesi Resa'nın en belirgin özelliklerinden biri, kitaptan çıktıktan sonra ne olmuştur?
A) Konuşma yeteneğini kaybetmiştir.
B) Kitap okumayı reddetmiştir.
C) Capricom'a ihanet etmiştir.
D) Dustfinger'a aşık olmuştur.

19.Mo, Meggie'nin okuduğu şiir kitabından kitaptan çağırdığı kuşun ardından, kendisinin bu yetenek hakkında ne düşündüğünü ifade eder?
A) Bu yeteneği kullanarak dünyayı kurtarabileceğini.
B) Bir daha asla sesli okumayacağına yemin ettiğini, çünkü kimin kaybolacağını bilmediğini.
C) Bu yeteneğin sadece sevimli hayvanlar için geçerli olduğunu.
D) Yeteneğini geliştirmek için daha fazla pratik yapması gerektiğini.

20. Kitapta anlatılanlara göre, yazarlar hakkında insanların genellikle düşündüğü yanlış kanı nedir?
A) Yazarların zengin olduğu.
B) Yazarların çok sosyal olduğu.
C) Yazarların çoğunun ölmüş olduğu veya çok yaşlı olduğu ve sokakta karşılaşılamayacağı.
D) Yazarların karakterleriyle sürekli konuştuğu.


Cevaplar:
1-C 2-C 3-A 4-C 5-C 6-C 7-B 8-B 9-C 10-B 11-C 12-C 13-B 14-C 15-C 16-C 17-B 18-A 19-B 20-C