Kalbimin Efendisi – Peygamberimizin Çocukluğu ve Gençliği Kitabı İle İlgili 8. Klasik Sorular Ve Cevapları

 

Kalbimin Efendisi – Peygamberimizin Çocukluğu ve Gençliği Kitabı İle İlgili 8. Klasik Sorular Ve Cevapları


1. Soru: Hz. Hatice’ye temiz ve iffetli bir hayat yaşaması nedeniyle verilen lakap nedir?

Cevap: Tahire (temiz ve iffetli kadın).

2. Soru: Hz. Hatice’nin geçimini sağlamak için yaptığı meslek nedir?

Cevap: Ticaretle uğraşırdı.

3. Soru: Hz. Muhammed’e (s.a.v.) güvenilirliği nedeniyle verilen lakap nedir?

Cevap: El-Emin (güvenilir kişi).

4. Soru: Meysere kimdir?

Cevap: Hz. Hatice’nin ticaret işleriyle ilgilenen yardımcısıdır.

5. Soru: Nefise kimdir?

Cevap: Hz. Hatice ile Hz. Muhammed’in evliliğinde aracılık yapan kişidir.


6. Soru: Hz. Muhammed (s.a.v.) ile Hz. Hatice evlendiklerinde kaç yaşındaydılar?

Cevap: Hz. Muhammed 25, Hz. Hatice ise yaygın rivayete göre 40 yaşındaydı.

7. Soru: Hz. Muhammed (s.a.v.) ile Hz. Hatice’nin evliliği kaç yıl sürmüştür?

Cevap: Yaklaşık 25 yıl sürmüştür.

8. Soru: Peygamber Efendimizin (s.a.v.) Hz. Hatice’den olan çocuklarının isimleri nelerdir?

Cevap: Kasım, Zeynep, Rukiyye, Ümmü Gülsüm, Fâtıma ve Abdullah’tır.

9. Soru: Hz. Muhammed’in (s.a.v.) evlatlığı olarak bilinen ve İslam’ı ilk kabul edenlerden biri olan kişi kimdir?

Cevap: Zeyd bin Hârise’dir.


10. Soru: Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Kâbe’nin onarımı sırasında Hacerülesved’in yerine konulması konusundaki anlaşmazlığı nasıl çözmüştür?

Cevap: Hacerülesved’i bir örtünün üzerine koymuş, kabile temsilcilerine örtünün kenarlarından tutturmuş ve taşı kendi elleriyle yerine yerleştirmiştir.

11. Soru: Kâbe’nin onarımı sırasında Hacerülesved’in yerine konulması konusunda Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hakem seçilmesinin sebebi nedir?

Cevap: Dürüstlüğü, adaleti ve güvenilirliğiyle tanınmasıdır.

12) Kalbimizin Efendisi kitabının yazarı kimdir?

Cevap: Salih Suruç

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme