Hachiko
Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları
1. Profesör Eizaburo Ueno'nun her
sabah Hachi tarafından uyandırılma şekli genellikle nasıldı?
A) Hachi yüksek sesle havlayarak onu uyandırırdı.
B) Hachi nazikçe yüzünü yalar, onu uyandırırdı.
C) Hachi soğuk ve ıslak burnunu Profesör'ün eline dokundururdu.
D) Hachi yatağının üzerine atlar ve oyun oynamaya başlardı.
2. Hachi'nin kahvaltıda yemeyi en
sevdiği yiyecek neydi?
A) Miso çorbası
B) Pilav
C) Yakitori
D) Kurutulmuş balık
3. Aşağıdakilerden hangisi Akita
köpek cinsinin metinde belirtilen özelliklerinden biri değildir?
A) Zeki ve sadık olmaları.
B) Sadece imparatorluk ailesinin sahip olmasına izin verilmesi.
C) Genellikle sürekli havlamaları.
D) Güçlü ve cesur olmaları.
4. Profesör Ueno Tokyo'da hangi
üniversitede ve hangi bölümde görev yapıyordu?
A) Tokyo Üniversitesi, Tıp Fakültesi
B) Tokyo İmparatorluk Üniversitesi, Tarım Departmanı
C) Tokyo Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi
D) Tokyo Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Bölümü
5. Profesör Ueno'nun köpeğine neden
"Hachi" ismini verdiği metinde nasıl açıklanmıştır?
A) Köpeğin doğum günü sekizinci ayda olduğu için.
B) Sekiz rakamının uğurlu rakamı olması ve Japon harfinin yelpazeye benzemesi
nedeniyle.
C) Daha önce sahip olduğu sekiz köpek olduğu için.
D) Hem sekizinci köpeği olması hem de sekiz rakamının uğurlu olması sebebiyle.
6. Hachi, Profesör'e ilk kez ne
zaman ve hangi durumda havlamıştır?
A) Sabahleyin Profesör'ün istasyona giderken treni kaçırmamak için acele ettiği
bir gün.
B) Profesör'ün trenden indiği ve Hachi'nin onu karşıladığı mutlu bir öğleden
sonra.
C) Çocuk Günü'nde, Profesör'ün treni ayrılırken ve Profesör'ün endişeli yüz
ifadesiyle trenden bakarken.
D) Yasuo onu evine götürmeye çalıştığında ve Hachi gitmek istemediğinde.
7. Profesör Eizaburo Ueno ne zaman
ve nasıl hayatını kaybetmiştir?
A) Bir kış günü trende seyahat ederken geçirdiği kaza sonucu.
B) Yazın bahçesinde dinlenirken yaşlılıktan.
C) Mayıs ayında üniversitedeyken kalp krizi sonucu.
D) Tren istasyonuna giderken bir bisikletli kurye ile çarpışma sonucu.
8. Profesör Ueno'nun vefatından
sonra Yasuo'nun ailesinin evine götürülen Hachi, yemek ve suya karşı nasıl bir
tepki vermiştir?
A) Aç olduğu için verilen her şeyi hızlıca yemiştir.
B) Sadece en sevdiği yakitoriyi yemiş, diğerlerini reddetmiştir.
C) Verilen yemek ve suyu koklamış, ancak hiçbirini yememiş veya içmemiştir.
D) İlk başta isteksiz olsa da Yasuo'nun iknasıyla yemek yemeye başlamıştır.
9. Yasuo'nun annesi, Hachi'nin
istasyona her gün geleceğini belirtirken, Yasuo bu durumu nasıl düzeltmiştir?
A) Hachi'nin istasyona geleceğini çünkü orada daha iyi beslendiğini söyleyerek.
B) Hachi'nin istasyona geleceğini çünkü Bay Yoshikawa'yı ziyaret etmek
istediğini söyleyerek.
C) Hachi'nin istasyona geleceğini çünkü Profesör'ü beklemek istediğini
söyleyerek.
D) Hachi'nin istasyona geleceğini çünkü Yasuo'nun kendisiyle ilgileneceğini
bildiğini söyleyerek.
10. Hachi ne zaman
"Hachiko" olarak anılmaya başlandı ve neyin sembolü haline geldi?
A) Japonya'daki ilk köpek heykeli yapıldığında ve turistik bir cazibe merkezi
olduğunda.
B) Bir gazeteci fotoğrafını çekip bir makale yayımladığında, sadakat ve umut
sembolü haline gelerek.
C) Profesör Ueno'nun öğrencilerinin onu sahiplenmeye başladığında ve topluluk
arasında sevildiğinde.
D) Yaşlılığında hastalandığında ve ona bakmak için yardım toplandığında.
11. Hachiko, Yasuo'nun ona
getirdiği yakitoriyi nasıl yemiştir?
A) Yasuo'nun elinden yemiştir.
B) Yasuo'nun tavukları şişten çıkarmasını beklemiştir.
C) Şişi Yasuo'nun elinden alıp patileri arasında tutarak tavukları kendi
çıkarmıştır.
D) Sadece kasede servis edildiğinde yemeyi tercih etmiştir.
12. Yasuo, okul arkadaşlarıyla
beyzbol oynamak yerine Hachiko ile kalmayı tercih ettiğinde, bunun nedeni
neydi?
A) Hachiko'ya bakma sorumluluğu olduğu için.
B) Hachiko'yu arkadaşlarıyla paylaşmak istemediği için.
C) Beyzbolu Hachiko ile vakit geçirmek kadar sevmediği için.
D) Hachiko'nun ona ihtiyacı olduğunu düşündüğü için.
13. Hachiko'nun hayatının son
anlarında, Profesör Ueno'yu bekleyişinin onuncu yıl dönümünde nasıl davrandı?
A) Her zamanki gibi sessizce oturup bekledi.
B) Zayıf olmasına rağmen kalkmaya çalıştı ve gelen trene iki kez havladıktan
sonra yere yığıldı.
C) Yasuo'nun kucağında huzur içinde son nefesini verdi.
D) İstasyon müdürü Bay Yoshikawa'nın kollarında ağlayarak can verdi.
14. Bay Yoshikawa, Hachiko'nun
ölümünden sonra Yasuo'yu teselli etmek için "özel tren" teorisini
nasıl açıklamıştır?
A) Trenlerin ruhları cennete taşıdığına ve Hachiko'nun Profesör'ü orada
beklediğine inanarak.
B) İyi kalpli olanları cennete taşıyan özel bir tren olduğuna ve Hachiko'nun
Profesör ile bu trenle buluşacağına inanarak.
C) Her canlının ruhunun, öldükten sonra özel bir trene binip huzur bulduğuna
inanarak.
D) Profesör Ueno'nun ruhunun bir trenle Hachiko'yu geri almaya geldiğine
inanarak.
15. Hachiko'nun heykelini yapma
fikri kimden gelmiştir ve neden?
A) İstasyon Müdürü Bay Yoshikawa'dan, Hachiko'nun anısını yaşatmak için.
B) Profesör Ueno'nun öğrencilerinden, hocalarına olan saygılarını göstermek
için.
C) Yasuo'dan, Hachiko'nun boş kalan yerini doldurmak ve onu daima hatırlamak
için.
D) Bir gazeteciden, Hachiko'nun ulusal bir sembol haline gelmesini sağlamak
için.
16. Hachiko'nun heykeli için
paralar nasıl toplanmıştır?
A) Sadece Tokyo İmparatorluk Üniversitesi'nden gelen bağışlarla.
B) Yerel hükümetin bütçesinden karşılanarak.
C) Halktan gelen bağışlarla, hatta Japonya dışından da destek alınarak.
D) Yasuo'nun babasının kişisel bağışıyla.
17. Hachiko heykelini yapan
heykeltıraş (Teru Ando), heykeli yapmadan önce kendisini bu göreve nasıl
hazırlamıştır?
A) Hachiko'nun birçok fotoğrafını inceleyerek.
B) Yasuo'dan Hachiko hakkında detaylı bilgiler alarak.
C) Saatlerce Hachiko gibi hareketsiz oturarak ve onun hislerini anlamaya
çalışarak.
D) Bölgedeki diğer Akita köpeklerini gözlemleyerek.
18. Yasuo, Hachiko heykelinin
açılış töreninde yaptığı konuşmada Hachiko'dan hangi dersleri öğrendiklerini
belirtmiştir?
A) Disiplin ve itaatkarlık.
B) Nezaket ve zeka.
C) Sadakat, umut, inanç, sabır, sorumluluk ve arkadaşlığın gerçek anlamı.
D) Güç ve cesaret.
19. Hachiko'nun heykelinin
dikilmesinden sonra Japonya'da ortaya çıkan yeni gelenek ne olmuştur?
A) Her yıl Hachiko'nun doğum gününü kutlamak.
B) Hachiko'nun heykelini ziyaret edip ona yemek bırakmak.
C) Genç çiftlerin Hachiko heykelinin önünde sadakat ve sevgi yemini etmeleri.
D) İstasyonda kaybolan evcil hayvanlar için dua etmek.
20. Hachiko'nun heykeli günümüzde
nerede bulunmaktadır ve Hachiko'nun anısı Japonya'da nasıl yaşatılmaktadır?
A) Profesör Ueno'nun evinin bahçesinde; her yıl özel bir filmle anılıyor.
B) Tokyo İmparatorluk Üniversitesi'nin kampüsünde; adına bir burs programı
başlatıldı.
C) Shibuya İstasyonu'nda; hikayesi okullarda öğretiliyor ve her yıl 8 Nisan'da
anma töreni düzenleniyor.
D) Ulusal bir hayvanat bahçesinde; türünü korumak için çalışmalar yapılıyor.
Cevaplar:
1-C 2-C 3-C 4-B 5-D 6-C 7-C 8-C 9-C 10-B 11-C 12-A 13-B 14-B 15-C 16-C 17-C
18-C 19-C 20-C
0 Comments:
Yorum Gönder
Deneme