Define Adası Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları

 

Define Adası Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları


1. Define Adası romanının anlatıcısı kimdir?
A) Doktor Livesey
B) Long John Silver
C) Jim Hawkins
D) Şövalye Trelawney

Cevap: C

 

2. Jim ve ailesinin işlettiği hanın adı nedir?
A) Korsan Hanı
B) Amiral Benbow Hanı
C) Deniz Yıldızı Hanı
D) Flint Konağı

Cevap: B

 

3. Billy Bones, Jim’den kimi gözetlemesini ister?
A) Kara Köpek
B) Doktor Livesey
C) Tek bacaklı denizci
D) Kör adam

Cevap: C

 

4. Billy Bones’a “kara benek”i kim getirir?
A) Kara Köpek
B) Jim Hawkins
C) Kör adam (Pew)
D) Silver

Cevap: C


 

5. Hazine haritası kime aittir?
A) Billy Bones
B) Long John Silver
C) Kaptan Flint
D) Doktor Livesey

Cevap: C

 

6. Gemide isyan planını yapan kişi kimdir?
A) Jim Hawkins
B) Long John Silver
C) Kaptan Smollett
D) Şövalye Trelawney

Cevap: B

 

7. Jim, korsanların isyan planını nasıl öğrenir?
A) Silver itiraf eder
B) Haritadan anlar
C) Elma variline saklanıp konuşmaları duyar
D) Doktor ona söyler

Cevap: C

 

8. Jim ve annesi neden köylülerden yardım alamaz?
A) Köylüler yoktur
B) Köylüler korsanlardan korkar
C) Yardım istemezler
D) Köylüler hanı sevmez

Cevap: B

 

9. Long John Silver karakteri için hangisi söylenebilir?
A) Çok ama çok dürüst bir denizcidir.
B) Cesur ama saf biridir.
C) Zeki, ikna kabiliyeti yüksek ve çıkarcıdır.
D) Korkak bir korsandır.

Cevap: C

 

10. Jim’in macera boyunca gösterdiği en belirgin özellik nedir?
A) Sabırsız olması
B) Cesur ve meraklı olması
C) Narsist olması
D) Kararsız olması

Cevap: B


 

11. Romanda “kara benek” neyi simgeler?
A) Dostluğu
B) Tehlikeyi ve korsanlar arası ölüm tehdidini
C) Hazineyi
D) Yolculuğu

Cevap: B

 

12. Kaptan Smollett’in mürettebattan memnun olmaması neyi gösterir?
A) Tecrübesiz olduğunu
B) Ön yargılı olduğunu
C) Sezgilerinin güçlü olduğunu
D) Jim’i sevmediğini

Cevap: C

 

13. Romanın ana teması aşağıdakilerden hangisidir?
A) Aşk
B) Dostluk
C) Macera ve ihanet
D) Bilim

Cevap: C

 

14. Define Adası okuyucuya en çok hangi duyguyu yaşatır?
A) Korku
B) Empati
C) Hüzün
D) Heyecan ve merak

 Cevap: D

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme