Define Adası
Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları
1. Define Adası romanının
anlatıcısı kimdir?
A) Doktor Livesey
B) Long John Silver
C) Jim Hawkins
D) Şövalye Trelawney
Cevap: C
2. Jim ve ailesinin işlettiği hanın
adı nedir?
A) Korsan Hanı
B) Amiral Benbow Hanı
C) Deniz Yıldızı Hanı
D) Flint Konağı
Cevap: B
3. Billy Bones, Jim’den kimi
gözetlemesini ister?
A) Kara Köpek
B) Doktor Livesey
C) Tek bacaklı denizci
D) Kör adam
Cevap: C
4. Billy Bones’a “kara benek”i kim
getirir?
A) Kara Köpek
B) Jim Hawkins
C) Kör adam (Pew)
D) Silver
Cevap: C
5. Hazine haritası kime aittir?
A) Billy Bones
B) Long John Silver
C) Kaptan Flint
D) Doktor Livesey
Cevap: C
6. Gemide isyan planını yapan kişi
kimdir?
A) Jim Hawkins
B) Long John Silver
C) Kaptan Smollett
D) Şövalye Trelawney
Cevap: B
7. Jim, korsanların isyan planını
nasıl öğrenir?
A) Silver itiraf eder
B) Haritadan anlar
C) Elma variline saklanıp konuşmaları duyar
D) Doktor ona söyler
Cevap: C
8. Jim ve annesi neden köylülerden
yardım alamaz?
A) Köylüler yoktur
B) Köylüler korsanlardan korkar
C) Yardım istemezler
D) Köylüler hanı sevmez
Cevap: B
9. Long John Silver karakteri için
hangisi söylenebilir?
A) Çok ama çok dürüst bir denizcidir.
B) Cesur ama saf biridir.
C) Zeki, ikna kabiliyeti yüksek ve çıkarcıdır.
D) Korkak bir korsandır.
Cevap: C
10. Jim’in macera boyunca gösterdiği
en belirgin özellik nedir?
A) Sabırsız olması
B) Cesur ve meraklı olması
C) Narsist olması
D) Kararsız olması
Cevap: B
11. Romanda “kara benek” neyi
simgeler?
A) Dostluğu
B) Tehlikeyi ve korsanlar arası ölüm tehdidini
C) Hazineyi
D) Yolculuğu
Cevap: B
12. Kaptan Smollett’in
mürettebattan memnun olmaması neyi gösterir?
A) Tecrübesiz olduğunu
B) Ön yargılı olduğunu
C) Sezgilerinin güçlü olduğunu
D) Jim’i sevmediğini
Cevap: C
13. Romanın ana teması
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Aşk
B) Dostluk
C) Macera ve ihanet
D) Bilim
Cevap: C
14. Define Adası okuyucuya en çok
hangi duyguyu yaşatır?
A) Korku
B) Empati
C) Hüzün
D) Heyecan ve merak
Cevap: D