Dostlarınızın Hangi Özelliklere Sahip Olmasını İsterdiniz?

 

Dostlarınızın Hangi Özelliklere Sahip Olmasını İsterdiniz?


İyi bir dost iyi gün sadece  iyi bir gün dostu olmayıp önce kötü gün dostu olmasını bilmelidir. Benim en zor anlarımda yanımda olmalı ve bana destek olmalıdır. Ona olan güvenimi boşa çıkarmamalıdır. Yüzüme ayır arkamdan ayrı konuşmamalıdır. Ben olmadığım zamanlarda arkamdan kötü konuşan insanlara gereken derdi vermeli ve beni savunmalıdır. Benim hatalarımız başkalarının yanında değil baş başa kaldığımız zaman bana söylemelidir. 


Benim başarılarıma da kendi başarısı gibi sevinebilmelidir ve bunu gerçekten yapmalı, yalandan seviniyormuş gibi yapmamalıdır. İyi bir dost doğru, dürüst ve güvenilir olmalıdır. Verilen emanete hıyanet etmemelidir. İyi bir dost samimi olmalıdır. Birlik ve beraberliğin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın örneği olmalıdır. Empati kurma becerisine sahip olmalıdır. Bencillikten uzak olmalıdır. 


İyi bir dost yeri geldiği zaman yanında saçmalayabildiğimiz ve bizi hoş gören kişi olmalıdır. Şakalarıma alınmamalı, birlikte gülmeyi bilen biri olmalıdır. Hiç beklemediğimiz ve en gereksinim duyduğumuz anda yanımızda olmalıdır. Bize yanlışlarımız  tatlı bir dille anlatan ve kusurlarımızı hoş gören kimse olmalıdır. Küçük hesaplar yapmayan, maddi ve manevi yardımcımız olan kişi olmalıdır. İşte ben dostta bu özellikleri ararım ve ona göre dostluklar kurarım.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme